2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA – FÉRFI-BL

Meglepő Fradi-vereség

Varga Zsolt, a Ferencváros csapatának az idény végén leköszönő edzője meglepő vereséggel búcsúzott a hazai közönségtől – csapata két góllal kikapott a Sabadell együttesétől a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Igaz, a zöld-fehérek nem hazai medencében, hanem a margitszigeti Hajós Uszodában rendezték soros mérkőzésüket, ugyanis a belgrádi nyolcas döntőben is nyitott körülmények között kell majd helytállniuk. A Varga Dénes nélkül felálló zöld-fehérek az első félidőben egyáltalán nem találták a spanyolok játékának ellenszerét, négygólos hátrányba kerültek, ahonnan az utolsó etapban vissza tudtak ugyan kapaszkodni, ám a hajrá újfent a spanyolok jegyében telt, akik végül meg is nyerték a találkozót. Az OSC és a Novi Beograd ugyanakkor győzelemmel zárt. Varga Dánielék a Marseille együttesét, Živko Gocićék pedig a Spandaut verték magabiztosan. A belgrádi negyeddöntő párosításai a tegnapi csoportkör után váltak véglegessé.

Férfi BL, B csoport, 14. (utolsó) forduló: FTC–Sabadell 10:12, OSC–Marseille 18:13, Novi Beograd–Spandau 13:8, Brescia–Jug 14:10. A végeredmény: 1. Brescia 34, 2. Novi Beograd 32, 3. FTC 25, 4. Jug 16, 5. Sabadell 16, 6. OSC 13, 7. Marseille 13, 8. Spandau 11 pont.

A Fradi már korábban biztosította helyét a nyolcas döntőben, a presztízsen kívül komoly tétje nem volt a mérkőzésnek (Fotó: fradi.hu)

A Fradi már korábban biztosította helyét a nyolcas döntőben, a presztízsen kívül komoly tétje nem volt a mérkőzésnek (Fotó: fradi.hu)

Angyal és Manhercz a Marseille-ben

Angyal Dániel és Manhercz Krisztián is Franciaországban folytatja pályafutását, a következő idénytől a Marseille csapatát erősítik majd. „Sokat profitálhatunk abból a minőségből, amit ők képviselnek a vízilabdában. Mindenki elismeri őket, de ez nem jelent újdonságot. Az, hogy ők ketten hozzánk érkeznek, sok bátorságot, önbizalmat ad nekünk a következő szezonra” – nyilatkozta kedden az OSC–Marseille összecsapást követőn Miloš Šćepanović, a franciák vezetőedzője. Mindkét magyar pólós az OSC együtteséből távozik az idény végén. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a szerb válogatott kapusa, Branislav Mitrović is Franciaországba szerződött, ő a Tourcoing csapatánál folytatja.

A szerbek mától készülnek

Uroš Stevanović szerb szövetségi kapitány 21 fős kerettel vág neki az idény hátralevő részének. Az összetartás ma kezdődik Kragujevácon, a BL nyolcas döntőjében érdekelt játékosok pedig június 8-án csatlakoznak a csapathoz. A szerb nemzeti együttesre sűrű program vár a következő hónapokban, június 23. és 25. között Eb-selejtezőt játszanak Isztambulban, majd néhány nappal később (június 30. – július 2.) részt vesznek a világkupa Los Angeles-i szuperdöntőjében, július 14. és 30. között pedig a fukuokai világbajnokságon.

Nyitókép: A Fradi már korábban biztosította helyét a nyolcas döntőben, a presztízsen kívül komoly tétje nem volt a mérkőzésnek (Fotó: fradi.hu)