2024. május 22., szerda
FORMULA–1

Räikkönen befejezi

„Ennyi volt. Ez lesz az utolsó szezonom a Formula–1-ben" – jelentette be szerda este közösségi oldalán Kimi Räikkönen a visszavonulásának hírét, ami már évek óta beszédtéma volt a sport berkein belül, mégsem várta senki az eljövetelét.

A közönségkedvenc finn már két évtizede hódítja a rajongók szívét az F1-es versenypályákon egyedülálló karakterével és szűkszavúságával, hiszen 2001-es debütálása óta két év kivételével mindig a mezőny tagja volt, ami alatt a McLarennel 9, a Lotusszal 2, a Ferrarival pedig 10 nagydíjgyőzelmet szerzett, s utóbbiakkal világbajnok is lett 2007-ben.

Az októberben már 42 éves Räikkönen az Alfa Romeo pilótájaként vonul vissza a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után, ugyanattól a csapattól, amely Sauber néven húsz éve megadta neki a bemutatkozás lehetőségét.

A bejelentés nyomán a következő hetekben várhatóan a helyükre mozdulnak a dominók a 2022-es átigazolási piacon: Räikkönen utódja a Mercedestől valószínűleg távozó Valtteri Bottas lehet, ez esetben pedig az ő ülését George Russell kapja majd meg.