2024. május 8., szerda
KERÉKPÁROZÁS

A másodpercek a svájcival voltak

Végletekig kiélezett csatában dőlt el a vasárnap záruló Luxemburgi Körverseny, amelynek összetettjét Marc Hirschi nyerte meg másodpercekkel Brandon McNulty és Ben Healy előtt. A svájci a végig kitartó kiegyensúlyozott teljesítményével győzött, etapsiker nélkül, míg McNulty a szombati időfutamon – amelyen egyetlen másodpercre volt a győzelemtől – adott riválisainak, Healy pedig a pénteki szólószökéses diadalával faragott a többiekkel szemben. Az etapokon az íren kívül Corbin Strong, Jenthe Biermans, Victor Campenaerts és Tobias Halland Johannessen osztozott.

McNulty, Hirschi és Healy (balról jobbra) ünnepel az összetett dobogóján (Fotó: Stéphane Guillaume/Luxemburger Wort)

McNulty, Hirschi és Healy (balról jobbra) ünnepel az összetett dobogóján (Fotó: Stéphane Guillaume/Luxemburger Wort)

Időközben kisebb franciaországi és belgiumi egynaposokat is rendeztek, amelyeken a sprinterek villoghattak, hamarosan azonban elkezdődik a tradicionális, sokkal hegyesebb olaszországi őszi klasszikusok időszaka, melyek csúcspontja a szezon utolsó monumentuma, a Lombardiai Körverseny lesz október 7-én.

Luxemburgi Körverseny, az összetett végeredménye (5 szakasz): Marc Hirschi 17:15:11 óra, Brandon McNulty +3, Ben Healy +5, Ilan van Wilder +34, Diego Ulissi +35 mp stb. Párizs–Chauny (Margny-lès-Compiègne–Chauny, 203,5 km): Jasper Philipsen 4:41:37, Jason Tesson, Paul Penhoët, Daniel McLay, Bryan Coquard a. i. stb. Omloop van het Houtland (Eernegem–Lichtervelde, 195,2 km): Gerben Thijssen 4:20:45 óra, Dylan Groenewegen, Cedric Beullens, Arne Marit, Luca Mozzato a. i. stb.

Nyitókép: McNulty, Hirschi és Healy (balról jobbra) ünnepel az összetett dobogóján (Fotó: Stéphane Guillaume/Luxemburger Wort)