2024. május 9., csütörtök

Tömeges részvétel

Szombaton, augusztus 19-én a tornyosi Radnički Sakk-klub szervezésében került sor az immár hagyományos VI. Tolerancia kupára. A 9 fordulós, 73 résztvevős, svájci rendszerben lebonyolított rejtinges verseny iránt óriási volt az érdeklődés, még a határon túlról és érkeztek résztvevők.
A verseny győztese nagy csatában a tornyosi Nagy Attila lett 8 ponttal, őt mindössze fél pontos lemaradással a zentai Farkas Sándor követte, a bronzérmet a szintén zentai Simonyi Zoltán FIDE mester vehette át. A szervezők több különdíjat is átadtak. A legjobb 1800 Élő-pont alatti versenyző Kalmár Róbert lett, a legeredményesebb női résztvevőnek Piri Molnár Gábor Angéla, a legeredményesebb külföldi játékosnak pedig Restás Péter bizonyult. Díjat kapott továbbá a legjobban teljesítő amatőr Kaluđerović Maksim, a legjobb nem díjazott hazai játékos, Dosztán János FIDE mester, valamint a legtöbb pontot gyűjtő 65 év feletti Pacal Mihály is.
A 15 éven aluli fiúk és lányok teljesítményét is külön értékelték. A fiúk mezőnyében az újvidéki Ivanović Leonid bizonyult a legjobbnak, megelőzve a makói Győri Gábort és Győri Bálintot. A lányok mezőnyében teljes volt a tornyosi dominancia, Cipó Nóra a jobb segédpontoknak köszönhetően Burány Zsófiát megelőzve bizonyult a legjobbnak. Fügedi Adél vehette át ebben a kategóriában a harmadiknak járó díjat.
A legeredményesebb nem díjazott hazai fiú Balog Máté, a lányoknál pedig Bakos Emma lett.
Különdíjban részesült a torna legfiatalabb résztvevője, a 2017-ben született újvidéki Ivanović Longin.
A verseny fő támogatói a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, valamint a Kaszás kertészet voltak. 

Nyitókép: A díjazottak