2024. május 9., csütörtök
SAKK – XXVII. ZENTAI CSATA –1697

Tömeges részvétel

Az idei zentai hatnapos sakkfesztivál négy versenyből állt. Július 25-én a Fantastico néven indult 7 fordulós erős nyílt versenyen 6 ország 20 versenyzője vett részt, köztük hét címviselő. Az élen négyen végeztek 5-5 ponttal, győztesnek Siniša Drazić újvidéki nagymestert hirdették ki.

A végeredmény: Dražić, Mushini (indiai), Đurić (nagymester) és Ljepić 5, Roneet (indiai), Lyutsinger (orosz) és Đorić 4, Sredojević, Nagy Attila, Vranić, McNeill (amerikai) és Hung (Tajpei) 3,5, Remecki, Lu (kínai) és Olajos 3 pont stb.

Július 28-án 67 gyerek részvételével zajlott le a 7 fordulós rapid gyerekverseny, hat korcsoportban hirdettek győzteseket (fiúk-lányok), de mindenki egy csoportban versenyzett. A végeredmény: Miloš Marković 6,5, Mila Radenković és Filip Šuvara 6, Lazar Knezić 5,5 pont stb. A legjobban helyezett zentai fiatal Kincses Kristóf volt, 5 ponttal a nyolcadik, korcsoportjában pedig harmadik lett.

Zajlik a zentai verseny

Zajlik a zentai verseny

A legtöbb résztvevője a 7 fordulós rapid versenynek volt július 30-án, 87-en küzdöttek a tíz fődíjért és a négy különdíjért. A verseny győztese a szabadkai Novak Čabarkapa lett 6,5 ponttal. További sorrend: Milanović és Đurić 6, Mushini, Dražić, Táncsik és Babić 5,5, Balla, Dosztán, Petković, Ljepić, Farkas T., és Šokić 5 pont stb.

Július 30-án került sor a 11 fordulós villámversenyre, melyen 20-an vettek részt. A végeredmény: Nađ Heđeši 9, Đorić 8,5, Vranić és Dražić 8, Ljepić 7,5, Mushini, Đurić és Lyutsinger 6,5, Milanović 6, Solymosi, Manojlović, Lu és Hung 5,5 pont stb.

Minden versenyt Novák László zentai bíró vezetett le problémamentesen. Összességében elmondható, hogy idén is sikeres versenyt szerveztek a lelkes zentai szervezők, a létszámra sem lehet panasz.

Nyitókép: Zajlik a zentai verseny