2024. április 30., kedd
SPORTHÍREK

Ivana idénycsúccsal nyert

ATLÉTIKA
Ivana Španović győztes ugrása (Fotó: Beta/AP)

Ivana Španović győztes ugrása (Fotó: Beta/AP)

Ivana Španović rosszul kezdett, végül idénycsúccsal nyerte meg a düsseldorfi teremverseny női távolugrását. Az újvidéki lány az első két sorozatban belépett, harmadikra azonban 677 centimétert jegyzett, ami a riválisok számára elérhetetlen távolságnak bizonyult.

Magyar siker is született, Baji Balázs ugyanis 7,64 másodperccel nyerte meg a 60 m gátat.

A verseny legjobb eredményét a cseh Tomáš Staněk érte el, aki súlylökésben 22,17 méterrel az idény legjobbját, egyben országos csúcsot jegyzett, míg a kínai Szu Bingtian 6,43-as ázsiai csúccsal győzött 60 méteren.

A sorozat harmadik versenyét ma Madridban tartják meg.

RÖPLABDA

Kiesett a Vojvodina

Az újvidéki Vojvodina röplabdázói nem jutottak be a szerb kupa döntőjébe, mert kedden este csak 3:2-re nyertek a Novi Pazar ellen, amely 3:1-es előnnyel érkezett a visszavágóra. A vendégek már két játszma után biztosították a döntő jogát, 2:0-ra elhúztak, amit követően lazítottak, és a Vojvodina fordítani tudott. A Novi Pazar a március 3-ai döntőben a C. zvezdával találkozik, a nőknél pedig a Vizura–C. zvezda meccs dönt a serlegről.

BIRKÓZÁS

Maksimović-arany Zágrábban

A hétvégén a horvát fővárosban megtartott Zagreb Open elnevezésű nemzetközi tornán Aleksandar Maksimović aranyérmes lett a 72 kg-os súlycsoportban, miután a döntőben 1:1-es eredménnyel legyőzte a török Junus Özelt. A belgrádi fiatalember ezzel a szerbiai csapat harmadik érmét szerezte meg, miután előtte Boban Živanović (130 kg) és Mikhail Kaiaja (97 kg) bronzérmes lett.

A szerbiai válogatott következő megmérettetése az Egyesült Államokban lesz, ahol az USA válogatottjával küzd majd meg.

Itthon szombaton ismét Szabadka lesz a figyelem középpontjában, hiszen 11 óra 30 perces kezdettel a juniorok első kupaversenyét tartják meg.