2024. június 21., péntek
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Betegségek lelki okai

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Üdvözlöm, a múltkor már segített rajtunk, amikor a lányom tanulása, vizsgái kapcsán hívtuk. Hálás köszönet, sikerültek a vizsgák, amelyeket már egy ideje halasztgatott! De most arra gondoltunk, hogy segíthetne nekünk javítani az egészségünkön is!

– Amikor már megjelent egy betegség, akkor természetesen orvoshoz kell fordulni. Mindenesetre az orvos és orvosságok mellett ajánlatos energiaszintünket is növelni. A betegség megjelenése azt jelenti, hogy testünk és lelkünk egyensúlya felborult, s ha ez sokáig tart, megjelenik a betegség, esetleg egy baleset, ami betegséghez vezet. Fontos, hogy felismerjük, milyen lelki vagy fizikai teher, milyen viselkedési minta vagy rossz szokás, milyen gondolatmenet váltotta ki az egyensúly felborulását, s vonzotta be a betegséget. Próbáljuk megérteni testünk szavát. Ha csak lehet, akkor a legjobb ezt megtenni a betegségek előtt, az első kis figyelmeztető jelre, mert ekkor valószínűleg nem bontakozik ki a betegség teljes egészében, sőt még teljesen vissza is húzódhat, ha gyorsan cselekszünk. De ha már megjelent eléggé észrevehető formában, akkor is ajánlatos az energiaszint növelése, mert javít helyzetünkön. Néha könnyebb lesz elviselni a betegséget, legtöbbször javulást érzünk és csökkenti a tünetek intenzitását, de van rá eset, ha még nem hatalmasodott el a betegség, s nincsenek tartós fizikai elváltozások, hogy kigyógyulunk, vagyis elmúlik a betegség, mert elmúlik a kiváltó ok is.

– Értem, tehát az orvost nem kell elkerülni, s a gyógyszerek mellett használjuk ezt?

– Igen, ha már megvan a betegség. De ha egyensúlyban tartjuk csakráinkat, akkor esetleg más betegségek megjelenését is elkerülhetjük, amellett, hogy a létezőn javítunk.

– Tehát mit tehetünk bizonyos tünet vagy betegség csökkentése érdekében, az orvosság, esetleg műtét mellett?

– Néhány dolgot fogok küldeni. Programozott kristály is lesz, amit vagy vízben tart, s issza azt a vizet, vagy a közelében, tenyerében, esetleg párnájában tart. Küldök csakraharmonizáló szöveget is. A legjobb, ha legalább 3 hónapig használja ezt. Fel lehet venni hangszalagra, ami ma már szinte minden mobiltelefonon van. Tehát használja a szöveget is, emellett a mantrákat is, amelyek egyes betegségekre vonatkoznak. Ezek a mantrák pontosan azt az okot célozzák meg, ami kiváltotta önnél ezeket. Ha tényleg meg tudja változtatni a felfogását, akkor hamarosan változást fog tapasztalni életében, egészségében. Nem másnap, de pár hónap alatt. Tehát, ha 1-2 hét múlva abbahagyja a terápiát, az egésznek nem lesz hatása. De ha ön kitart legalább 3 hétig, ideális esetben 3–6 hónapig, s felfogása és szokásai is bizonyos mértékben megváltoznak, akkor nagy eséllyel bevárhatja a pozitív változást. Tehát az XXXaffirmációk, mantrák, meditációk, hozzájuk kristályok, programozott mágnes, orgonit és rúnafelirat egészen biztosan meghozzák a változást. Egy amerikai pszichológusnő – Susan Babel – tanulmányai során bizonyította, hogy a krónikus fájdalom nem csupán fizikai sérülések következménye, hanem ugyanúgy okozója lehet stressz vagy lelki, érzelmi eredetű probléma. A fizikai fájdalom azért jelenik meg, hogy figyelmeztesse a beteget: van még mit tennie lelki síkon. Itt egy idézet Dúl Antal filozófustól: „Tudatszintemelés nélkül nincsen gyógyítás, gyógyulás. Ha a betegségem után ugyanúgy látom a világot és benne magamat, mint a betegségem előtt, akkor semmi értelme nem volt a betegségemnek, de a gyógyításnak sem!” A teljes gyógyuláshoz fontos kideríteni, hogy mi az, ami megsértette a lelket, de ehhez a test meg is adja a szükséges utasításokat, csak érteni kell az üzenetét!

– Értem. Nekem a fejem szokott fájni, a nyakam. A vállam. Páromnak a füle. Ön szerint mi az oka ennek? Természetesen kérjük a kristályt és a csakraterápiát, a mantrát is, de ha elárulná nekem, mi az oka ezeknek, vagyis mi a lelki oka?

– A fejfájást és a migrént legtöbbször a mindennapi stressz okozza. Ha valakit krónikus fejfájás gyötör, muszáj időt szánnia magára. Nemcsak egyszer, hanem mindennap! Ha testét stresszmentesíti, az minden fájdalomra jótékony hatású. A fejfájás figyelmeztet bármilyen területen az élethez való problémás hozzáállás esetén az egyoldalú gondolkodás veszélyeire vagy a gondolkodási blokkokra (fejjel megy a falnak).

A nyak a megbocsátás szükségessége. Lehet, hogy valaki másnak kell megbocsájtania, lehet, hogy saját magának. Ha krónikus nyakfájdalma ellen harcol, át kell gondolnia, mi az, amit nem akar más szemszögből megfigyelni, ami fájdalmat okozna, ha más irányba fordítaná a fejét. Csökönyösségről is beszél, túlságosan ragaszkodunk a saját elképzelésünkhöz, túl erélyesek, nyakasak, szófogadatlanok vagyunk.

A vállfájdalom arra utalhat, hogy túlzott érzelmi terhet cipel. Próbálja meg feltárni ezeket a terheket, és arra törekedni, hogy megossza közeli barátokkal, családtagokkal, így nem egyedül görnyed a teher súlya alatt. Terhelhetőségről tanúskodik, megmutatja az élethez, és másokhoz való hozzáállást. A belső tartás kisugárzása is. Lemondás, beletörődés, kisebbrendűségi érzés, túl nagy lelki teher betegítheti meg (nyomja a vállát). A párja esetében a fül jelentése meghallani, meghallgatni valakit, hallgatni valakinek a szavára, érteni a szóból, de akár saját belső hangját sem akarja meghallani. A fül az engedelmesség fontos szerve. Tehát ha valamit nem akar meghallani, fülfájdalmai lesznek!

– Köszönöm. Milyen igaz minden szava, s ki gondolná, hogy ilyesmi van a háttérben! Most még csak a fiam problémájára kérek utasítást, a kristály és mantrák mellé. Neki a sarka fáj. Egyedül van, se munka, se szerelem...

– Sarok – örömtelen élet. A sarokfájdalom arra utalhat, hogy az életében nincs elég örömforrás. Lazítson néha, hogy a hobbijának is szentelhesse az idejét, és lobbantsa lángra a szerelmi életét is! Semmi baja nem származik abból, ha néha meglepi magát valami számára örömteli dologgal.

– Köszönöm, küldje hát a szükséges gyakorlatokat!