2024. június 21., péntek

Visszalépők Rómában is

A hétfőn a selejtezővel megkezdődött római 1000-es mestertorna mezőnye a hétvége folyamán erősen legyengült. Előbb a spanyol Carlos Alcaraz, majd az olasz Jannik Sinner is sérülésre hivatkozva visszalépett, még Andy Murray sem épült fel, majd többek között Györe László és Jiří Lehečka is lemondta a játékot. Hétfőn megejtették a sorsolást, és a világelsősége 424. hetébe lépett első kiemelt Novak Đoković a 2. fordulóban az orosz Roman Szafiulinnal vagy selejtezőssel kezd. Kecmanović selejtezőssel, Lajović az olasz Sonegóval, Marozsán az orosz Sevcsenkóval, Fucsovics pedig selejtezőssel kezd. A selejtezőben Piros Zsombor, Hamad Međedović, Bondár Anna, Gálfi Dalma, Aleksandra Krunić és Olga Danilović próbálkozik.

A madridi férfidöntőben az orosz Andrej Rubljov élt az alkalommal, amelyet megsérült és ezért visszalépő riválisai teremtettek meg neki, és a kanadai Félix Auger-Aliassime legyőzésével megszerezte pályafutása 16. tornagyőzelmét. A madridi női döntőben a világelső lengyel Iga Świątek visszavágott a fehérorosz Arina Szabalenkának a tavalyi serlegmeccsen elszenvedett vereségért. Kemény háromszettes csata volt, amelynek végén a lengyel pályafutása 20. tornagyőzelmét ünnepelhette.

MADRID. – 1000-es ATP-torna, elődöntő: Rubljov–Fritz 6:4, 6:3, Auger-Aliassime–Lehečka 3:3 – feladás. Döntő: Rubljov–Auger-Aliassime 4:6, 7:5, 7:5. 1000-es WTA-torna, döntő: Świątek–Szabalenka 7:5, 4:6, 7:6.

 

Nyitókép: Andrej Rubljov 16. alkalommal emelhetett magasba egy győztesnek kijáró serleget (Fotó: Beta/AP)