2024. június 22., szombat

Téli sorozatmustra

Az előttünk álló téli időszak ideális sorozatkedvelőknek, akik szabadidejükben a jó meleg lakásukban, szobájukba bekuckózva darálhatják kedvenc sorijukat. Írásunkban arra próbálunk választ adni, hogy mit is nézhetünk az elkövetkező három hónapban.

Az Apple TV+ -on december elsejétől lesz elérhető az Utolsó befutók (Slow Horses) című kémsorozat, Gary Oldmannel a főszerepben. A széria főhősei, a szakmai hibáik miatt kegyvesztetté vált brit hírszerzők, akiket mégsem rúgnak ki, hanem egy lepukkant irodahelyiségben az aljamunkát végzik a brit hírszerzés számára. Azonban mindig akadnak olyan esetek, amit a legjobb hírszerzők sem tudnak megoldani, az egykoron levitézlett hírszerzők viszont mindent elkövetnek azért, hogy lezárják ezeket az ügyeket is.

Utolsó befutók (Slow Horses)

Utolsó befutók (Slow Horses)

Criminal Record

Criminal Record

December 20-ától a Disney+ tartalomsugárzón lesz megtekinthető a Percy Jackson és az olimposziak (Percy Jackson and the Olympians) című sorozat. Rick Riordan ötkötetes regénye alapján gyártott sorozat főhőse, a félisten Percy Jackson átszeli Amerikát, hogy megakadályozza egy háború kitörését az olimposzi istenek között. Rick Riordan regénye a gyermekkönyvek mezőnyében 155 hétig vezette a New York Times bestsellerlistáját.

A Disney + december 22-től kezdi el vetíteni a Marvel képregény-multiverzumban játszódó Mi lenne ha… (What If…? ) antológiasorozat második évadját.  Az animációs sorozat epizódjai meghökkentő módon gondolják újra a Marvel-mozifilmekben lezajlott eseményeket.

December 29-én kerül fel a Netflixre A nagy pénzrablás (Casa del Papel) sikersorozat alapján készült A nagy pénzrablás: Berlin (Berlin) című sorozat, amely a spanyol sikersorozatban megismert bűnbanda vezérének, Berlinnek az ifjúkorába vezet vissza minket. Berlin és egy mesteri banda tagjai Párizsban találkoznak, hogy megtervezzék minden idők legambiciózusabb rablását.

Az új esztendő első hónapjának 11. napjától lesz elérhető a nálunk kevésbé ismert Peacock tartalomsugárzó platformon a Ted sorozatváltozata. A Family Guy sorozattal ismertté vált Seth MacFarlane 2012-ben mutatta be a Mark Wahlberg és Mila Kunis főszereplésével készült, azonos címet viselő, felnőtteknek szóló vígjátékot, 2015-ben pedig a folytatása is elkészült. Most viszont sorozatban tér vissza a szabadszájú plüssmaci és társa. A széria 1993-ban fog játszódni, John és Ted tinédzserkora lesz a középpontban, és külön hangsúlyt kap maga a korszak,  illetve az, hogy milyen is egy bostoni külvárosban felnőni. Január 12-én az Apple TV + kezdi el vetíteni a Bűnügyi nyílvántarás (Criminal Record) című sorozatot. A jelenkorban, Londonban játszódó szériában egy névtelen telefonhívás két briliáns nyomozót sodor bele egy régi gyilkossági ügybe. Az egyik egy fiatal nő, aki karrierje elején áll, a másik pedig egy jó kapcsolatokkal rendelkező férfi, aki eltökélte, hogy megvédi az örökségét. A sorozat érinti a faji kérdéseket, az intézményi kudarcot és a közös pontok megtalálásának keresését a polarizált Nagy-Britanniában. A nyolcrészes sorozatot erőteljes, karakterközpontú thrillerként jellemzik. Január 14-én kezdi el sugározni az AMC kábeltelevíziós csatorna a Monsieur Spade című bűnügyi sorozatot Clive Owen főszereplésével. A sorozat főhőse a Máltai sólyom című klasszikus krimiből megismert Sam Spade, az ellenállhatatlanul cinikus nyomozó. A film noir és a thriller műfajait okosan elegyítő sztori Dél-Franciaországban veszi kezdetét, ahol a zseniális detektív épp megérdemelt nyugdíjaséveit tölti.

Csakhogy Spade nem sokáig élvezheti a kellemes hangulatú vakációt: amikor egy helyi zárdában meggyilkolnak hat apácát, főhősünknek nincs más választása, vissza kell térnie a hivatásához, hogy felgöngyölítse a rejtélyes és sokkoló bűnesetet. Amikor pletykálni kezdik, hogy a mészárlásért egy természetfeletti képességekkel rendelkező gyermek a felelős, sokat tapasztalt hősünk lassacskán megkérdőjelez mindent, amiben eddigi élete során hitt.

 

What If…?

What If…?

Ted

Ted

Avatar: Az utolsó léghajlító

Avatar: Az utolsó léghajlító

Az HBO kábeltelevíziós csatorna, illetve a MAX elnevezésű tartalomsugárzója ugyanezen a napon kezdi el sugározni A törvény nevében (True Detective) bűnűgyi antológiasorozat Éjszakai ország (Night Country) alcímet viselő negyedik évadát, ami Alaszkán egy kisvárosban játszódik. Miután a vidékre hónapokig tartó téli sötétség borul, a közeli sarkvidéki kutatóállomást üzemeltető nyolc férfi nyom nélkül eltűnik. A rejtélyes ügyet Liz Danvers (Jodie Foster) és Evangeline Navarro (Kali Reis) nyomozók igyekeznek majd felgöngyölíteni, ehhez azonban szembe kell nézniük a saját magukban rejlő sötétséggel, és felszínre kell hozniuk az örök jég alatt rejlő terhes igazságokat. A Griselda Blancónak, az egyik leghírhedtebb mexikói drogkartell vezérének az életét mutatja be a Netflixen január 25-től elérhető Griselda című sorozat. Másnap az Apple+ kezdi sugározni Steven Spielberg és Tom Hanks Masters of the Air című történelmi sorozatát. Az eredetileg az HBO-ra tervezett minisorozat Donald L. Miller A levegő urai (Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany) című dokukönyve, alapján készült és a második világháborúban a Szövetségesek oldalán harcoló pilóták életét mutatja be a Legendás nyolcas nevet viselő alakulat tagjainak a szemén keresztül. Február 14-én úgyszintén ez a tartalomsugárzó mutatja be a New Look című sorozatot Juliette Binoche közreműködésével. A megtörtént eseményeken alapuló thrillersorozat Christian Dior nyomába ered, akinek alkotásai a második világháborút követően uralták a világ divatját, de górcső alá veszi riválisait is (Coco Chanel, Balmain, Balenciaga, Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent). Február 22-én a Netflixen lesz elérhető a Avatar: Az utolsó léghajlító (Avatar: The Last Airbender) című kultikus anime élőszereplős változata, az AMC pedig február 25-én kezdi el sugározni a The Walking Dead sorozat The Ones Who Live című mellékszálát. A széria az anyasorozatból megismert Rick Grimes és Michonne sorsának az összefonódását tárja elénk, miközben nemcsak a holtak, de – szokás szerint – az élők ellen is meg kell majd küzdeniük, miközben igyekeznek rájönni, hogy mit is jelentenek egymásnak.

Nyitókép: The Walking Dead, sorozat