2024. április 27., szombat

Bécsi varázs Zomborban

Újévi koncertre készül a Zombori Filharmónia

December 29-én, újbóli fennállása óta immár második alkalommal újévi hangversenyt tart a Zombori Filharmónia, Bécsi varázs címmel a Zombori Népszínházban.

Fellép a Zombori Filharmónia Kamarazenekara. Vezényel Milan Radišić, szólisták: Zsiga Pál, Michael Kurina. Művészeti vezető Székely István.

Olyan ismert dallamok csendülnek majd fel, mint a Star Wars, a Lord of the Rings, a Besame mucho, a James Bond zenéje, továbbá a Tritsch-Tratsch Polka és még sok meglepetés.

Székely István zongoraművész lelkesen mesélt az újévi koncert tavalyi fogadtatásáról, az idei műsorról:  

– A tavalyi hatalmas siker után nyilvánvaló volt, hogy Zomborban nagy az érdeklődés a filharmónia és a Bécsi varázs iránt. Nem titkolom, hagyományt teremtünk hagyományokra alapozva, hiszen a valamikori, régi filharmónia az 1900-as években pontosan a színház nagytermében lépett fel kiváló koncertekkel. A tavalyi koncertre külföldről is érkeztek, nem csak a zomboriak érdeklődését keltettük fel: jöttek Horvátországból, Magyarországról és németországi közönségünk is volt. A jegyek tíz nap alatt keltek el, harcok folytak egy-egy felszabadult jegyért, ahogy látom, az idén is hasonló a helyzet, hiszen egy hete lehet megvenni a jegyeket a jegypénztárban, de már alig van. Ez egy visszajelzés.

A Bécsi varázs műsora egy újévi gálahangversenyhez méltó, gazdag, széles repertoár, amely magába foglal filmzenéket, komolyzenét, keringőket. Az idén is Zsiga Pál lesz a szólista, imádtuk a muzsikálását tavaly, most Kurina Michael cimbalomművész is csatlakozik hozzá, szerintem hatalmas élmény lesz – hallottuk a művészeti vezetőtől.

Zsiga Pál szólista a hangverseny széleskörű jelentőségével kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta: 

– Ennek a koncertnek vajdasági szintű kulturális és közösségi jelentősége van, mindenkihez szól. A kollégákkal együtt a programot úgy állítottuk össze, hogy közönségben mindenki számára legyen vonzó, tetsző zenei produkció. 

A tradíciót, amelyet a Zombori Filharmónia több mint száz éve folytat, nekünk ápolnunk kell. Ilyen tekintetben ez a koncert is egy küldetés, fontos, hogy az emberek ne feledkezzenek meg a kezdetekről, a kulturális, zenei alapértékekről.

Nagy hálával tartozom a zombori kollégáknak, hogy mindezt már tavaly, nagyon sikeresen megszervezték. Idén még népszerűbbnek ígérkezik – hallottuk Zsiga Páltól.   

A december 29-én 20 órakor kezdődő koncertre belépőjegyek kaphatók a színház honlapján és jegypénztárában.