2024. április 30., kedd
MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR

Felkerült a húszezredik kötet

Fűzfa Balázs szombathelyi professzor, irodalompedagógus monográfiája lett a húszezredik kötet a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) adatbázisában –  közölte az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) az MTI-vel.Fűzfa Balázs a Magyar Elektronikus Könyvtáron keresztül ajánlotta fel a nagyközönségnek 2008 és 2011 között megjelent, korszerű szemléletű gimnáziumi irodalomtankönyveit. Ezzel a „...Sem azé, aki fut...": Ottlik Géza Iskola a határon című regénye a hagyomány, a prózapoétika, a hipertextualitás és a recepció tükrében című monográfiája lett a húszezredik kötet a MEK adatbázisában – tartalmazza a közlemény.

A MEK könyvgyűjteménye, a digitális újságok gyűjteménye, az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbáziss (EPA), a Digitális Képarchívum nyilvánosan elérhetők, regisztráció sem szükséges a használatukhoz.

A MEK az Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program támogatásával indult 1994-ben. Fő célkitűzése, hogy összegyűjtse a magyar vagy magyar vonatkozású, digitális formában létrejött vagy digitalizált, tudományos, kulturális és oktatási tartalmú, könyvjellegű, nyilvánosan szolgáltatható dokumentumokat. A kezdeményezést 1999-ben fogadta be az Országos Széchényi Könyvtár, ahol egy külön osztály is létrejött a működtetésére. Az elektronikus könyvtárba azóta is folyamatosan érkeznek digitalizált könyvek határon túli könyvtárakból, civil szervezetektől és magánszemélyektől.