2024. május 18., szombat

Hegedű és cimbalom varázslatos kombinációja

A nemzetközi roma nap alkalmából lép fel hétfőn a Kurina&Zsiga duó a szabadkai Városházán

Hétfőn lesz a nemzetközi roma nap, ebből az alkalomból pedig a Kurina&Zsiga duó lép fel aznap 19 órakor a szabadkai Városháza dísztermében. Jegyek 600 dinárért válthatók a Blaha Lujza cukrászdában, valamint a hangverseny előtt a helyszínen. A koncertről Zsiga Pál hegedűművészt kérdeztük:

– Egy teljesen új és igencsak színes programmal készülünk a közönségünknek, ritkaságokkal is, olyan szerzeményekkel, amelyeket Szerbiában mások még nem is igazán játszottak. Érdekes feldolgozásokat fogunk előadni, Strausstól A denevér nyitányát, a Szomorú vasárnapot, Hubay-szerzeményeket, több operettrészletet is, némileg átdolgozva a mi stílusunkra. Ez a repertoár kicsit kibillent a komfortzónámból, ezért is nagy kihívás a számomra. Komolyzenei előadó vagyok, de most hetven százalékban prímás leszek, és harminc százalékban maradok komolyzenész – mondta a lapunknak Zsiga Pál, aki az elmúlt időszakban több sikeres koncertet adott Kurina Michaellel, akivel szinte a küldetésüknek tekintik, hogy a régebbi időkben igencsak népszerű, cimbalom és hegedű varázslatos kombinációját, együttes hangzását ismét beemeljék a köztudatba és megszerettessék azokkal is, akik még nem hallottak ilyen muzsikát. 

– Többfelé tervezünk fellépni, Zentán és Belgrádban is, de más országokból is érdeklődnek irántunk, így egy svájci koncerten is gondolkodunk. Nagyon szívesen lépünk fel más helyeken, de valahogy mégis Szabadkához kötődünk a legjobban. Ebben az évben még többször is tervezünk koncertezni a városban, folyamatosan bővítjük a repertoárunkat és igyekszünk újítani. Nagyon szeretjük úgymond összefonni szerzeményeket és ezekkel is meglepni a közönségünket – hallottuk Zsiga Páltól.