2024. április 29., hétfő

Vajdasági diákok rajzait díjazták Miskolcon

Immáron 25. alkalommal nyitotta meg kapuit a „Magyar vagyok… Határtalanul” elnevezésű rajzkiállítás csütörtökön Miskolcon. A megnyitón átadták a legjobb alkotásoknak odaítélt díjakat is.

A Minap.hu cikke szerint az idén 312 pályamunka érkezett be 28 iskolából. Ebből öt intézmény határon túli, ők 31 munkát neveztek be. A kiállításon 125 alkotás tekinthető meg, amelyből 36 díjazott rajz.

A portál a nyertesek nevét is megjelentette. Ebből kiderült, hogy több vajdasági is a nyertesek között van. Egyebek mellett a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola tanulója, Juhász Hanna munkáját is díjazta a zsűri. Hajdújárásról, a Lifka Sándor M.E. rajzműhelyének két tagja, Dobricski Liza és Vukov Tara is díjazott lett, valamint a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola diákja, Mészáros Anissza is.

A rajzversenyt és a kiállítást évek óta a Komlóstetői Református Általános Iskola szervezi meg. Az alkotások témájukban kapcsolódnak magyarságunk irodalmi, történelmi, vagy más kulturális értékeink ismertetéséhez.

Nyitókép: A díjazott vajdasági diákok egy része és kísérőik Miskolcon (Fotó: Gallusz Gabriella)