2024. május 13., hétfő

Mézes Marcipán hozzád is eljön!

Népszerűsítő körúton a Mézeskalács és a Jó Pajtás

Az eseményhez fotógaléria kapcsolódik.

A Mézeskalács és a Jó Pajtás szerkesztősége vajdasági népszerűsítő körútjának újabb állomásához érkezett. Pénteken délelőtt munkatársaink ellátogattak a péterrévei Samu Mihály Általános Iskolába, a Dr. Kiss Imre óvodába, illetve a bácsföldvári Kockácska óvodásaihoz, és bemutatták nekik a vajdasági magyar gyermeklapokat. A bemutatkozó előadás során megtudhatták a gyermekek, hogy a Jó Pajtás révén szórakoztatóbbá válhat a tanulás, de a szabadidős tevékenység is. A Mézeskalács kisújságban pedig Mézes Marcipán, a mókus kalauzolja a legkisebbeket.

– Úgy látom, hogy most nagyon tetszik a gyerekeknek a Jó Pajtás, főleg a szórakoztató tartalmak. Mindemellett amikor megjelent az újságban egy-egy házi olvasmány folytatásban, akkor sokan a Jó Pajtásból olvasták, és így dolgozták fel a tanórákon – mondta Ferenc Boglárka, a péterrévei Samu Mihály iskola magyartanára.

Gulyás Dália (5. osztály):

– Nekem most, a Jó Pajtás bemutatkozásán az tetszett a legjobban, hogy mi válaszolhattuk meg a Lexikon kérdéseit. A kedvenc tantárgyam a magyar, a testnevelés és a zene. Szeretek olvasni is, az újságokat is kedvelem, a Jó Pajtást is, meg az izgalmas könyvek a kedvenceim.

Bovánovics Lenke (5. osztály):

– Nekem is az tetszett, hogy lehetett szabadon válaszolni, mi dönthettük el, mi kerüljön a Lexikon rovatba. Az én kedvenc tantárgyam a biológia és a testnevelés. Szabadidőmben pedig szeretek olvasni.

A Mézeskalácsot és a Jó Pajtást a Magyar Szó terjesztőosztályán rendelhetik meg az érdeklődők, a 064/80-55-074-es mobiltelefonszámon vagy a plasman@ magyarszo.rs e-mail-címen.

Nyitókép: Magyar Szó