2024. május 12., vasárnap

Százan a színpadon

Szombaton megtartották a X. Vajdasági Gyermek- és Ifjúsági Szólótáncversenyt

Szombaton Szabadkán, a Gyermekszínházban a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület szervezésében immár tizedik alkalommal tartották meg a Vajdasági Gyermek- és Ifjúsági Szólótáncversenyt. A megmérettetés részleteit Brezovszki Tamara, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület elnöke ismertette a sajtó képviselőinek.

– Az idei jubileumi év, aminek nagyon örülünk. A versenyzők száma is mutatja, hogy évről évre nagyobb az érdeklődés a szólótáncverseny iránt. Sokfelől érkeznek hozzánk a versenyzők szerte Vajdaságból, többek között Szabadkáról, Palicsról, Horgosról, Becséről, Zentáról, Magyarkanizsáról, Topolyáról és Újvidékről, de vannak versenyzőink Magyarországról is. A versenyzők két korosztályban, általános iskolás és középiskolás korosztályban, két kategóriában, szóló és páros táncversenyben mérik össze ügyességüket. A produkciókat háromtagú zsűri értékeli, amelynek elnöke Sikentáncz Szilveszter, a magyarországi Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke, tagjai pedig Módosné Almási Berta és Módos Máté. Ők már több éve visszajárnak hozzánk. Fontosnak tartjuk, hogy a zsűritagok folyamatos visszajárói és megfigyelői legyenek versenyünknek, hogy a versenyzők fejlődését és szintlépését is láthassák – mondta az egyesület elnöke.

Molnár Edvárd

A közönség összesen ötvenegy produkciót láthatott (Fotó: Molnár Edvárd)

A szólótáncversenyt a zsűri elnöke, Sikentáncz Szilveszter nyitotta meg, és örömét fejezte ki, hogy részt vehet a vajdasági szólótáncversenyen. Hozzátette, hogy egy héttel ezelőtt Budapesten az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület megtartotta 30 éves jubileumi gálaestjét, amelyre a határon túli területekről is érkeztek vendégek.

A jeles eseményen Vajdaságot többek között a Talentum Egyesület táncosai képviselték. A megnyitó után megkezdődött a verseny, amelyen a közönség összesen ötvenegy produkciót láthatott, száz versenyző lépett színpadra szóló- és páros táncban. A verseny kísérőzenekara a Duhaj és a Juhász zenekar volt.

Nyitókép: Molnár Edvárd