2024. május 13., hétfő

A Barbie jócskán lekörözte az Oppenheimert

Hónapokon keresztül mémek, viccek és cikkek tárgya volt, hogy egy napra, július 20-áre szervezték az idei év két nagy mozis dobását, a Barbie-t és az Oppenheimert. Egy ponton még az is felmerült, hogy a nagyobb mozis bevétel érdekében az Oppenheimer megjelenését eltolják, de ez végül nem történt meg. Így minden csalás, ámítás nélkül küzdött meg egymással a két film, a mozik jegyárbevételéből pedig kiderült, hogy a nézők igazából melyikre voltak kíváncsibbak.

A CNBC azt írja, hogy az első vetítési napon, azaz csütörtökön a „rózsaszín" Barbie az amerikai mozikban 22,3 millió dolláros árbevételt hozott, míg az atombomba atyjáról szóló Oppenheimer „csak" 10,5 millió dollárt. A vetítés első hétvégéjén a Barbie rekordbevételt, összesen 155 millió dolláros jegyárbevételt termelt, míg az Oppenheimer jóval kevesebbet, de így is a remélt többszörösét: 80,5 millió dollárt, jelenti a sajtó. A siker jó eséllyel nem kis részben a „Barbenheimer” mémnek köszönhető. Sokan rendkívül viccesnek találták, hogy a két, teljesen eltérő hangvételű, stílusú és mondanivalójú film bemutatója ugyanarra a hétvégére esett, így hónapok óta megy a shitpostolás a Barbie és az Oppenheimer filmmel kapcsolatosan.

Az előzetes becslések szerint a Barbie az első hétvégén 90 millió, az Oppenheimer 40 millió körüli bevételt hozhat a konyhára.
Az igazi moziőrültek közül rengetegen megfogadták, hogy egy napon fogják megnézni a két filmet (ezt nevezték el Barbenheimernek), az első nap eredménye alapján azonban a többség nem ezt tette. Ez persze nem is meglepő, hiszen a két film teljesen más közönségre lő.

Nyitókép: Warner Bros.

Nyitókép: FILE - This image released by Warner Bros. Pictures shows Margot Robbie in a scene from "Barbie." With the Friday, July 21, 2023, release of the "Barbie movie" starring Robbie, the color “Ba