2024. április 24., szerda

Letartóztatták a szkopjei lány megölésével gyanúsított férfit

Törökországban letartóztatták azt a személyt, akit a 14 éves szkopjei lány és a 74 éves veleszi nyugdíjas meggyilkolásával gyanúsítanak – erősítette meg Oliver Szpaszovski észak-macedón belügyminiszter, aki hozzátette, arra számít, hogy az elkövetőt hamarosan kiadják Észak-Macedóniának.

A Szerbiai RTV beszámolója szerint a belügyminiszter az újságíróknak megmutatta azt a dokumentumot, amelyet az Interpoltól kaptak, és amely megerősíti Lj. P. letartóztatását.

– Arra számítok, hogy a kiadatási eljárás a lehető leggyorsabban lezárul – közölte Szpaszovski.

Szpaszovszki kijelentette, hogy öt személy ellen emeltek vádat kettős gyilkosság miatt. Egyiküket emberöléssel és emberrablással, hármat emberrablással és gyilkosságban való részvétellel, egy személyt pedig közreműködéssel gyanúsítanak. Azt is elmondta, hogy a gyanúsított Lj. P. Észak-Macedóniából Szerbiába menekült, ahol november 30-án egy belgrádi szállodában szállt meg. Ezután egy szkopjei személy Belgrádból Bulgárián keresztül Törökországba szállította. Ott Balikesirben tartózkodott, és török forrásokból kiderült, hogy Isztambulba akar menni. Balikesirben az autópályán tartóztatták le.

– Észak-Macedónia mélyen gyászol ezekben a napokban, a bűncselekmények fő szervezőjét és közvetlen elkövetőjét elkapták, és megfosztották szabadságától Törökországban – mondta Oliver Szpaszovski.

 

Nyitókép: Illusztráció (Pixabay)