2024. június 22., szombat
BÁCSKERTES

VMSZ Tekekupa-gála

A Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezete március 16-ától 19-éig Tekekupa versenyt tartott Kupuszinán, a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület, az MNT támogatásával felújított pályáján. A barátságos mérkőzéseken részt vett szinte mindegyik nyugat-bácskai település csapata, néhány helyről több csoportosulás is.

Az utolsó nap megnyitóján, illetve a díjak átadásakor Pelt Ilona tartományi segédtitkár, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti szervezetének elnöke elmondta, az első alkalommal szervezett Nyugat-bácskai Tekekupa iránti érdeklődés bőven ad okot a bizakodásra, hogy hagyományt teremtenek majd vele és évente legalább egyszer összejönnek versengeni a sportág szerelmesei a régióban. Továbbá hangsúlyozta, nagy öröm, hogy két tehetséges fiatal tekéző: Hegybeli Noémi és ifj. Marásek István személyében élsportolók is kerülnek ki közösségeinkből. Péter István, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének alelnöke megköszönte a helyiek segítségét, közreműködését. Az eseményen részt vett dr. Úri Emese köztársasági képviselőjelölt, a zombori Egészségház igazgatója, Dubacz Éva tartományi képviselő, P. Hodovány Attila, Apatin községi tanácsának tagja, Jankovich Szilárd, Zombor városi tanácsos, továbbá a zombori városi képviselő-testület két képviselője: Gellér Magdolna és Kanizsai Tamás. A felszólalók emlékeztették a jelenlévőket a közelgő, április 3-ai választások jelentőségére.

A négy hangulatos versenynap végeredménye szerint a nők versenyében első a kupuszinai kultúregyesület csapata, 116 fával, második a doroszlói Alvég Tekeklub női csapata, 105 fával, harmadik a szintén kupuszinai Nevenincs csapat, 103 fával.

A férfiak mérkőzésének eredménye: első helyezett a Kupuszina-Pöcök, 279 fával, második a doroszlói Alvég Tekeklub-Hegybeli, 241 fával, harmadik a kupuszinai Toldi, 192 fával.