2024. április 30., kedd

Vučić: Az átlagfizetés az idén elérheti az 500 eurót

A Szerb Haladó Párt és Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić ma Ripanj településen, az ,,Azért, mert szeretjük Belgrádot" lista kampányrendezvényén kijelentette, szavatolja azt, hogy az idén növekedni fognak a bérek és a nyugdíjak.

Eljutunk addig, amit ígértem: 500 eurós átlagfizetés Belgrádban és magasabb nyugdíjak – mondta Vučić.

Hozzátette, a munkanélküliség 26-ról 12 százalékra csökkent, az Avala hegységet turisztikai komplexummá kell emelni, és Voždovac községben sokkal több pénz kell, hogy maradjon.

Fontos megvigyázni a város pénzét, csökkenteni a munkanélküliséget, utcákat építeni, megjavítani a helyi utakat és kiépíteni a metrót. Én ma megígérem, és szavatolom nektek, hogy kiépítjük a metrót, és büszkék lesztek városotokra – mondta az elnök.

Ugyanakkor, bírálta az ellenzéket, és azt mondta, hogy politikai ellenfelei hatalomra vágynak, de csak azért, hogy hozzáférjenek a kasszához, ami ma tele van.

A fővárosi kassza annyira vonzó, hogy a választásokra 24 listát állítottak. A pénz ennyire vonzó. Mindenki azt tervezi, hogy egy lista ellen egyesülnek. Hogy mit kínálnak? Lebontani a  Belgrád a vízen projektumot, visszahozni a patkányokat és a kígyókat, tönkretenni az utakat  ‒ mondta Vučić.

Hozzátette, az ellenzék megtámadta Siniša Mali polgármestert, aki csak azt hallja tőlük, hogy ,,diplomát, diplomát”. Pedig nem a diplomák fontosak, hanem a szorgalom.

Az Aleksandar Vučić - Azért, mert szeretjük Belgrádot lista első jelöltje, Zoran Radojičić elmondta, a jelenlegi kormány odafigyelt arra, hogy mind a 17 belgrádi település egyenlő mértékben fejlődjön.

A ripanji kampányrendezvényen kiemelte továbbá, hogy a nagy projektumok fontosak a nagyvárosnak, mert új beruházásokat fejlesztenek ki belőlük, a metró projektum pedig hamarosan az egyik legnagyobb projektumként realizálódik.

Elmondta még, hogy Ripanjban hamarosan tatarozni fogják az egészégházat, kultúrotthont építenek, és fekvőrendőröket helyeznek el, ahol arra szükség mutatkozik.

Bogoljub Karić, a Szerbia Ereje Mozgalom elnöke a mai napot nagy napnak nevezte, és hozzátette, nem kétséges, hogy ez a lista nyerni fog.

Gyengén hallatszik a taps. Örülnünk kell, mert ma nagy nap van. Támogatni ezt a politikát, és azt, amit ez a város épít és csinál – mondta a nagygyűlésen Karić. Hozzátette, semmi szükség arra, hogy a polgárokat jobb- és baloldaliakra osztják, inkább olyanokra kellene, akik tudnak és akik nem tudnak.

A kampány a Bože, pravde himnusszal kezdődött, a jelenlévők pedig állami zászlókat vittek magukkal.