2024. április 22., hétfő

Incidens a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában

Reagált az igazgatónő

Mint arról már értesülhettünk a médiában, a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában incidens történt a múlt héten. Az eset kapcsán egy aggódó szülő a sajtóhoz fordult. Az állította, hogy csütörtökön egy nyolcadikos diák, az egyik hírportál szerint K.O. megfenyegette kémiatanárnőjét, emiatt aznap az oktatás zárt ajtók mögött zajlott. Felröppentek hírek arról, hogy nem csak a kémiatanárnőt, hanem az osztályfőnökét és osztálytársait is megfenyegette, hogy megöli őket. Az értesülések szerint a 14 éves tanuló ellen már két büntetőfeljelentés van folyamatban, állítólag hideg fegyvert is vitt magával az iskolába. Jelenleg fel van függesztve az iskolai részvétele. Ám ennek ellenére bejár az iskolaudvarba. Akad olyan szülő, aki nem engedte gyermekét hétfőn iskolába, mert félti. Az említett diák a közösségi médiában profilképként egy horrorsorozat figurájának képét tette ki, ahogyan azt K.K. is tette, a belgrádi iskolai tömeggyilkos. Ezt a jelenséget akkor a szakértők intőjelként jellemezték, emiatt a jelenesetben aggodalomra adhat okot.

Az eset kapcsán Antal Dinčić Krisztina, az iskola igazgatónője szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében tisztázta a feltevéseket, melyek a közösségi médiában és a sajtóban napvilágot láttak.

– Az iskola egy tanulótól hallott egy iskolán kívüli beszélgetésben állítólag elhangzott fenyegetésről, és azzal kapcsolatban az iskola megtette a hatáskörébe tartozó lépéseket. Azonnal megkezdtük az információk begyűjtését, valamint az erőszakra, bántalmazásra és elhanyagolásra vonatkozó protokoll szerint jártunk el. A tudomásunkra jutott információkat a külső védelmi hálózaton belül minden illetékes hatóság felé jelentettük. Bekapcsoltuk a zombori Iskolaigazgatóságot, a Belügyminisztérium szabadkai tagozatát, a szabadkai Szociális központot, szabadkai Gyermekegészségházat. Az iskola és a külső védőhálózat összehangoltan tesz lépéseket, ki-ki a saját hatáskörében. Az iskola minden szükséges intézkedést megtett és megtesz annak érdekében, hogy továbbra is mindenki számára biztonságos hely legyen – állt az igazgatónő nyilatkozatában.

A szülőközösség délután 16 órára tüntetést szervez az iskola előtt.

Nyitókép: Forrás: Pixabay