2024. április 12., péntek

Legtöbben a földrajzot választották

A nyolcadikosok a kisérettségi harmadik tantárgyáról döntöttek

Az általános iskolák nyolcadik osztályos tanulóinak péntekig volt lehetőségük elektronikusan, a Moja srednja škola portálon, vagy iskolájukban írásban nyilatkozni arról, hogy melyik válaszható tantárgyból szeretnének kisérettségizni. Az anyanyelv és matematika mellett a diákok biológiát, földrajzot, történelmet, fizikát vagy kémiát választhatnak.

Péntek délelőttig 64 671 diák, vagyis a nyolcadikos tanulók 99,55%-a választotta ki a harmadik tárgyat. A legtöbben, 40 százalékuk a földrajzot választotta, 36 százalék a biológiát, 10 százalékuk a történelmet, 7,7 százalékuk a kémiát, legkevesebben, mindössze 6,4 százalékuk pedig a fizika mellett döntött.

Amennyiben valaki meggondolja magát, és másik tárgyból érettségizne, akkor azt január 29-én és 30-án jelezheti a már említett portálon, vagy az iskolákban.

Az idei tanévben március tanévben, március 22-én és 23-án tartják meg a próba kisérettségit, míg a záróvizsgára június 17-én, 18-án és 19-én kerül sor.

Megnyílt a Moja srednja škola – Info kanal Viber-oldala is, ahol az érettségiről, a felvételi vizsgáról, a középiskolai beiratkozásról olvashatnak információkat és értesítőket a szülők, illetve a diákok.