2024. május 26., vasárnap

Potápi: 2023 a gondoskodó nemzet éve

2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában – jelentette be Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a közösségi oldalán közzétett videójában szerdán.

Potápi Árpád János kiemelte: az elmúlt évtizedben a magyar nemzeti közösség erősebbé vált. Közösségeink ereje pedig abban rejlik, hogy számíthatunk egymásra. Mi sem mutatja mindezt jobban, mint az, hogy egységben mozdultunk meg az orosz–ukrán háború kitörésekor kárpátaljai nemzettársainkért – fogalmazott az államtitkár.

Kifejtette: a tematikus év keretében folytatják és új elemekkel bővítik azokat a programokat, amelyek a közösség együttműködését tovább erősítik.

Kiemelte, az idén sem feledkeznek meg a családokról: továbbra is minden, anyasági támogatást igénylő családot babacsomaggal ajándékoznak meg, emellett tovább erősítik a gyermekegészségügyi szakemberek hálózatát.

Potápi Árpád János elmondta: hamarosan újraindul a Miénk a város! játék, amelynek keretében a 6–10 éves gyerekek nem önmagukért, hanem közösségükért játszhatnak. 2023-ban is támogatják a külhoni pedagógusok együttműködését, szakmai továbbképzését, valamint a gyerekek táboroztatását.

A 2023-as tematikus évre vonatkozó programokat ismertetve az államtitkár kiemelte: folytatják a Határtalanul programot, amely az idei évtől új, izgalmas, a külhoni magyar régiókhoz kapcsolódó Határtalanul barangoló című online tananyaggal segíti majd a Kárpát-medence fiataljait, hogy még inkább megismerjék egymás közvetlen környezetének hagyományait, történelmét, kultúráját.

Hozzátette: Kárpát-medence-szerte megújítják a vállalkozói mentorprogramot, hogy a tapasztalt nagyvállalkozók segítségére lehessenek a kezdő vállalkozóknak és egymásnak.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: „Az év során több felhívással is készül a Nemzetpolitikai Államtitkárság, amelyek keretében szeretnénk megmutatni nemzetünk tagjainak cselekvő gondoskodását, mert a magyar gondoskodó nemzet.”

Nyitókép: Potápi Árpád János (Fotó: MTI)