2024. május 18., szombat

Másfélmillió dinárral károsított meg egy leskováci idősotthont

A rendőrség letartóztatta G. S.-t (63), aki egy leskováci idősotthon munkatársa és akit hivatali helyzettel való visszaéléssel gyanúsítanak – írja a 021.rs hírportál.

A gyanú szerint 2017-től idén márciusig egy belgrádi székhelyű turisztikai ügynökség számára az intézmény számlájáról 213.433 dinárt utalt át, amit ezután a saját nyaralására használt fel.

Emellett azzal is gyanúsítják, hogy a saját szükségleteire bútorokat rendelt, a költségeket pedig az intézmény számlájáról fedezte, összesen 195.984 dináros értékben. Ezután egy mobilszolgáltatóval kötött szerződést, több SIM-kártyát és mobiltelefont vett át, majd nyolc mobiltelefont és ugyanannyi kártyát a barátai között osztotta szét, míg a számlákat és a telefonok részletfizetését, összesen 916.338 dináros összegben szintén az intézmény számlájáról fedezte.

G. S.-t azzal is gyanúsítják, hogy a telefonok szolgálati számaira vonatkozó korlátozások ellenére, az intézmény számlájáról hat kártyára fizette ki a túllépést, amivel további 220.501 dinárral károsította meg az intézményt. A gyanú szerint ezáltal összesen 1.546.257 dináros kárt okozott az idősotthonnak.

A gyanúsított a bűnvádi feljelentés után az illetékes ügyészség elé került.

Nyitókép: pixabay.com