2024. április 21., vasárnap

Folytatják Danka Ilić keresését

A rendőrség szerdán közölte, hogy felfüggesztik a területi kutatást, mert minden arra utal, hogy a kislány nincs azon a területen, ahol eltűnt, azonban a rendőri erők és a mentőcsapatok továbbra is a családi ház körül vannak, és folytatódik az intenzív operatív munka.

Az éjjel két romeltakarítási szakértő csapat érkezett Banjsko Poljéba, és korán reggel elkezdték a ház körüli terület részletes átkutatását, ahol eltűnt a kétéves kislány.

A csapatokat 18 tűzoltó-mentő alkalmazott alkotja, 5 terepjáróval és egy mentőkutyával.

A tegnapi napon egy kotrógéppel tisztították meg a területet a ház körül, ahonnan a kislánynak nyoma veszett. Az ilyen jellegű kutatás célja, ahogy a Szerbiai RTV tudósítója jelentette, az, hogy megvizsgálják, van-e bármi nyom az ágak alatt, ami segíthetne a keresésben.

A kétéves Danka eltűnését  anyja kedden jelentette. Azóta folyamatos a keresés, amelyben rendőrök, a katonai rendőrség, a hegyimentők és a vadászok is részt vesznek.

Bevetésre kerültek drónok, hőkamerák és a terület felett helikopteres egység is kutatott. Tegnap este Banjsko Poljéban volt Bratislav Gašić  belügyminiszter is.

A kislánynak, Danka Ilićnek barna a haja, barna szeme van, és kb. 85 centiméter magas.