2024. április 17., szerda

Újabb részletek derültek ki az újvidéki öngyilkossági esetről

Nem hivatalos információk szerint a pár egy szektához tartozott

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, tegnap, szombaton egy egyéves kisbaba és egy hároméves gyermek holttestére bukkantak Péterváradon. A Nova.rs tájékoztatása szerint annak a párnak a gyermekeiről van szó, akik az előző éjszaka folyamán öngyilkosságot követtek el Újvidéken. A hírt később a Belügyminisztérium is megerősítette a Vajdasági RTV-nek, közli az N1.

A fiatal pár péntek este a Limán 2 városrészben található egyik tömbházról leugorva követett el öngyilkosságot. Sajtóértesülések szerint a pár előtte meggyilkolta a gyermekeiket.

A péterváradi utca lakói nem is sejtették, hogy a környékükön tragédia történt. Akkor lett világos számukra, hogy valami szörnyűség történt a közelükben, amikor meglátták a rendőrautókat és a mentőket.

– Nem tudunk észhez térni és elhinni, hogy amiről most beszélnek, az tényleg megtörtént – nyilatkozták a szomszédok a nsuzivo.rs portálnak.

– Nem ismertük a fiatal házaspárt, de azt tudtuk, hogy ott laktak, közvetlenül a tulajdonos háza előtt. A tulajdonos egyébként Svédországban élt, és két hete hunyt el. Ritkán hagyták el a házat, és alig kommunikáltak a környéken élőkkel. Még a nevüket sem tudtuk, és azt sem, honnan költöztek ide két éve. Időnként láttuk őket, amikor sétáltak a gyerekekkel – mesélték.

Nem hivatalos információk szerint a péterváradi ház falain a túlvilágot ábrázoló egyiptomi szimbólumok voltak. Egyes portálok azt írják, hogy a pár egy szektához tartozott.

Milan Đurić, Újvidék polgármestere is megszólalt az ügy kapcsán. A közösségi médiában közzétett bejegyzésében azt írta, emberként megdöbbentette és elborzasztotta az a tény, hogy Újvidéken négy fiatal élet múlt ki, akik közül két kisgyermeké.

– Újvidék nem látott ekkora tragédiát és nincsenek szavak, amelyek ebben a pillanatban megfelelőek lennének – közölte a polgármester az Instagramon.

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay