2024. június 14., péntek

A mitrovicai szülész tagadta felelősségét

Őrizetbe vételt rendeltek el a mitrovicai Közkórház egyik nőgyógyásza ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy január 12-én szülészeti erőszakot követett el, írja a Vajdasági RTV a Tanjugra hivatkozva.

A gyanúsítottat kihallgatták, majd a bíróság az ügyészség javaslatára döntött így. Az ügyben a helyi felső ügyészség folytatja a nyomozást. A belügyminisztérium tagjai pénteken tartóztatták le M. M.-et, a mitrovicai Közkórház szülész-nőgyógyászát, mert fennáll a gyanú, hogy súlyos bűncselekményt követett el. A Blic nem hivatalos információkból úgy tudja, a szakorvos nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, a tárgyalás rövid ideig tartott. Azt mondta, az eljárásoknak megfelelően végezte a munkáját. A Blic forrása szerint a gyanúsított ideges volt és nem tűnt meggyőzőnek.

Mint ahogy arról a Magyar Szó is beszámolt, január 12-én a mitrovicai kórház szülészetén közvetlenül a szülést követően, az édesanya elmondása szerint, egy egészséges terhességet követően, elhunyt egy csecsemő. A šidi Marica Mihajlović megszólalt a nyilvánosság előtt az esetről, mint mondta január 11-én vették fel a szülészetre, másnap császármetszés elvégzésére készítették fel a pácienst, melynek az elvégzését a szülészorvos minden indoklás nélkül mégis elutasította.

Nyitókép: Illusztráció/Pexels