2024. március 29., péntek
NŐI BL

A Vipers túl nagy falat volt

A Ferencváros négygólos vereséget szenvedett a Vipers együttesétől a női Bajnokok Ligája döntőjében, így ezüstérmesként zárta a sorozatot. A rajtot sokkal jobban kapta el a Vipers, a Fradi az első játékrészben többnyire szaladt az eredmény után, majd az utolsó tíz percben leginkább Szöllősi-Zácsik Szandra bravúros megoldásainak és bombagóljainak köszönhetően még a szünet előtt felzárkózott, így a norvégok csak minimális, 14:13-as előnyről kezdhették a második félidőt. A szünetet követően azonban a Vipers új lendületet vett, négy perc elteltével már négy góllal vezetett, ráadásul Tomori Zsuzsannát ütés miatt végleg kiállították. A rutinos játékos elvesztése csak tetézte a magyar együttes gondjait, Elek Gábor hiába kért időt, csapata a folytatásban már teljesen alárendelt szerepet játszott, így a vereség elkerülhetetlen volt.

A Fradi játékosai csak kínkeservesen jutottak át a Vipers falán (Fotó: Árvai Károly/NSO)

A Fradi játékosai csak kínkeservesen jutottak át a Vipers falán (Fotó: Árvai Károly/NSO)

A bronzmérkőzésen a Győr egy góllal megverte az Esbjerg együttesét. A magyarok álomrajtot vettek, remekül védekeztek, a kapuban Sandra Toft rögtön elkapta a fonalat, aminek köszönhetően hétgólos előnnyel zárta az első játékrészt a kisalföldi alakulat. A szünetet követően is a Győr percei következtek, amely már kilenc találattal is vezetett, ám ezt követően alaposan megtorpantak, amit a dánok ki is használtak, és felzárkóztak, egyenlítettek. A hajrá a magyaroknak jobban sikerült, így minimális győzelmet arattak.

Női BL, elődöntő: Vipers–Győr 37:35, Ferencváros–Esbjerg 30:29. A 3. helyért: Győr–Esbjerg 28:27. A döntő: Vipers–Ferencváros 28:24.