2024. március 19., kedd

Megvalósult álmok, boldog olvasók

A Naptár nyereményei célba értek

Amikor a nászasszony gratulált az óbecsei Székács Józsefnek és feleségének, Katalinnak, ők még nem is tudták, mire véljék. Nem volt még idejük átlapozni az aznapi Magyar Szót, amelyben megjelent a jó hír: ők nyerték a könyvnaptárunk fődíját, a 400 euró értékű utazási utalványt, a zentai Domus Utazási Iroda felajánlását. Így még nagyobb lett a meglepetés, az öröm a családban. Székácsék több mint ötven éve napilapunk hűséges olvasói, és a Naptár megjelenését is minden évben várják. József elújságolja, hogy a számukra kedves könyvnaptárban minden írást elolvasnak. A keresztrejtvények fejtése is fontos időtöltés számukra, még az unokák is csatlakoznak a rejtvények megoldásához – tudom meg Katalintól, aki büszkén osztja meg velem, hogy két gyermekük és három unokájuk van.

Találkozásunkkor nosztalgiázunk is a nyugdíjas házaspárral: kiderül, ők bizony már nem első ízben nyertek szép ajándékot napilapunknak köszönhetően. Folyamatosan kivágják és beküldik a szelvényeket, a szerencse így már párszor rájuk mosolygott: nyertek már tanfelszerelést és sütőformát, de a legemlékezetesebb mégis az egyhetes nyaralás volt, amit a Magyar Szónak köszönhetően tölthettek el Rogaška Slatinán. Ekkor még fiatal házasok voltak, kisgyermekekkel. Maradt viszont egy teljesületlen vágyuk: a csíksomlyói búcsúba szeretnének eljutni. A jelenlegi nyereménynek köszönhetően ez is megvalósulni látszik. A Székács házaspárral ellátogattunk a zentai Domus Utazási Irodába, és ott Németh Andrástól átvették Naptárunk fődíját, a 400 euró értékű utazási utalványt, s azt is megbeszélték, hogy jövő májusban csatlakoznak a Csíksomlyóra utazó csoporthoz.

Az iroda vezetőjétől azt is megtudjuk, az idén a nyaralások tekintetében a legnépszerűbb úti célok közé a tunéziai repülős utak, illetve a görögországi autóbuszos nyaralások sorolhatók. Közkedveltek még a különböző körutazások Európa nagyvárosaiba, de egyre nagyobb az érdeklődés a hosszú hétvégés programok, valamint az egyhetes, de az egynapos kirándulások iránt is. Kínálatukban többféle lehetőség szerepel: Tihany, Szarvas, Hollókő, de más magyarországi és egyéb kirándulások, akár wellnessprogramok közül is választhatnak a hozzájuk betérők. A Domus Utazási Iroda dolgozói arra törekszenek, hogy mindenben segítsék utasaikat, számukra nem létezik lehetetlen, avagy teljesíthetetlen igény.

Székács József és felesége átveszi a fődíjat Németh Andrástól, a Domus Utazási Iroda vezetőjétől (Fotó: Gergely Árpád)

Székács József és felesége átveszi a fődíjat Németh Andrástól, a Domus Utazási Iroda vezetőjétől (Fotó: Gergely Árpád)

Ugyanezt a pozitív hozzáállást és életszeretetet vallja másik nyertesünk, a csókai Kiss Erzsébet, aki egy Capriolo kerékpárt nyert azáltal, hogy beküldte a Naptárban található szelvényt. A vidám hölgy lányával, Barsi Beátával érkezett szerkesztőségünkbe az ajándékáért. Erzsébet megosztja velem, hogy aktív nyugdíjaséletet él, a kultúra, de a vallás is fontos az életében. A helyi művelődési egyesület alapító tagja. A kereskedelemben dolgozott hosszú éveken át, a hivatását igazán szerette. Sokat ad számára az olvasás, épp ezért követi hűségesen a napilapunkban megjelenő írásokat, ahogyan ő fogalmaz: már gyermekkora óta, töretlenül. Ezekből értesül a nagyvilág és környezetünk napi történéseiről, ezenkívül a hagyományainkat bemutató és az irodalommal foglalkozó témák is érdeklik. A Naptárt évről évre megveszi, és érdeklődve forgatja. Ezért is örül nagyon a nyereménynek: a kerékpár a legjobb helyre került, Erzsébetet ugyanis első alkalommal látogatta meg ilyen módon a szerencse.

Kiss Erzsébet nagyon örült a nyeremény kerékpárnak (Fotó: Gergely Árpád)

Kiss Erzsébet nagyon örült a nyeremény kerékpárnak (Fotó: Gergely Árpád)

Nyerteseink boldogságát mindig jó látnunk. Gratulálunk nekik, és kívánjuk, hogy sok örömük legyen a könyvnaptár ajándékaiban.

Nyitókép: Székács József és felesége átveszi a fődíjat Németh Andrástól, a Domus Utazási Iroda vezetőjétől (Fotó: Gergely Árpád)