2024. március 19., kedd
VÍZILABDA – FÉRFI BL-NYOLCASDÖNTŐ

Elődöntőt érő Granados-parádé

A Vouliagmenin kívül egyetlen csapat sem tudott meglepetést okozni a férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a Barceloneta, a Novi Beograd és a Pro Recco az esélyeknek megfelelően jutott be a legjobb négy közé, a Vladimir Vujasonović vezette görögök viszont a csoport negyedik helyéről eliminálták a B jelű nyolcas alapszakaszgyőztesét, a Bresciát. A mérkőzés előtt komoly felhők gyűltek a szerb főváros felett, ám hamar kiderült, az olaszoknak nem csak az időjárás viszontagságaitól kell tartaniuk, hiszen a kezdeti 1:0-s vezetést követően már egyszer sem kerültek előnybe az első félidő során. A Belgrádra lezúduló eső és vihar miatt a meccs féltávnál megszakadt, a felek több mint húsz percet pihenhettek, ám a Brescia a kényszerszünetet követően is alárendelt szerepet játszott. A Vouliagmeni öt perccel a vége előtt már három találattal vezetett, ahonnan nem volt visszaút az olaszok számára. Hasonlóan járt a Ferencváros is, a Pro Recco nem engedte kibontakozni a nyolcas döntő végén leköszönő Varga Zsolt együttesét, az olasz sztárcsapat szinte könnyedén jutott be az elődöntőbe. A Novi Beograd végig diktálta az iramot az Olimpiakosz ellen, a görgök az első félidőben még tartották a lépést, ám az ezúttal is remeklő Álvaro Granados újfent megállíthatatlan volt, ami a végelszámolásnál is döntőnek bizonyult.

Granados (labdával) ötöt rámolt be az Olimpiakosznak (Fotó: VK Novi Beograd)

Granados (labdával) ötöt rámolt be az Olimpiakosznak (Fotó: VK Novi Beograd)

„Végig úgy éreztem, a játékosaim sokkal jobban akarják a győzelmet, mint az ellenfél. Hátrányban rendkívülien védekeztek, ugyanakkor az emberelőnyös helyzeteinkben is működtek, végig csapatként játszottak, ami nagyon fontos” – értékelt a meccs után Živko Gocić, a Novi Beograd vezetőedzője. Kollégája, Igor Milanović, az Olimpiakosz trénere is hasonlóan látta a meccset: „A védelmünk elmaradt a várakozásoktól, a fórjainkat nem tudtuk megjátszani, a játékosok nem kommunikáltak a mérkőzés során, szétestek, és ez egyáltalán nem tetszett.”

A negyedik mérkőzésen a Barceloneta könnyen lépett túl a Jugon. A tegnapi elődöntőben Novi Beograd–Barceloneta és Vouliagmeni–Pro Recco találkozókat rendeztek, a Ferencváros a Bresciával, az Olimpiakosz pedig Juggal meccselt a rájátszás során.

Férfi BL, negyeddöntő: Barceloneta–Jug 11:9, Novi Beograd–Olimpiakosz 13:11, Brescia–Vouliagmeni 10:11, Pro Recco–Ferencváros 8:4.

Nyitókép: Granados (labdával) ötöt rámolt be az Olimpiakosznak (Fotó: VK Novi Beograd)