2024. április 26., péntek

Ajándék a Thurzó Lajos Általános Iskolának

A Bolyai Farkas Alapítvány könyveket és interaktív táblát adományozott az iskolának

Hétfőn délelőtt Zentán a Tiszapart – Alvég helyi közösségben, a Bolyai Farkas Alapítvány egy könyvcsomagot és egy interaktív táblát adott át a Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatójának, Tandari Ferencnek. Vatai Zsuzsanna, a Bolyai Farkas Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke adta át ünnepélyesen az ajándékcsomagot, majd elmondta, hogy 2005-ben hozták létre az alapítványt azzal a céllal, hogy támogassák a magyarul tanuló tehetségeket.
– Megalakulásunk óta folyamatosan gyűjtjük a könyveket, amelyeket adományként kaptunk magánszemélyektől, civil szervezetektől és intézményektől. Úgy gondoltuk, hogy egy iskola könyvtárában jobb helyen lennének, mint nálunk. A Thurzó Lajos Általános Iskolának kínáltuk fel ezt a lehetőséget, ők nagy örömmel fogadták a kezdeményezésünket. Összesen 512 könyvet tartalmaz ez a csomag, amelyben vannak házi olvasmányok, képzőművészeti szakkönyvek, angol nyelvű könyvek, valamint szépirodalmi kötetek is. Úgy vélem, nemcsak a gyerekek, hanem a tanárok is használhatják majd őket. Egy interaktív táblával is megajándékoztuk az iskolát. Először 2019-ben csak használatra adtuk oda, ám most véglegesen elkapták, így az ő tulajdonukká vált. A tábla azóta is folyamatosan használatban van, nincs értelme visszakérni, ha már beépítették az oktatási rendszerbe, kár lenne megszakítani a dolgok menetét – mondta Vatai Zsuzsanna.
Tandari Ferenc megköszönte a nagylelkű adományt és rámutatott arra, hogy a könyvek jó szolgálatot tesznek majd az iskolában.
– Szerintem minden oktatási intézménynek hatalmas segítség, ha kap több mint 500 könyvet, figyelembe véve a mai árakat. Amikor az alapítvány megkeresett bennünket ezzel a lehetőséggel, rögtön éltünk is vele. Egy nagyon szép könyvtárunk van, amelyben elférnek ezek a könyvek és biztos vagyok benne, hogy sokat fogják használni őket. Nagyon örülünk, hogy ránk esett a választás, hálásak vagyunk érte. Az interaktív tábla már egy ideje nálunk van, felszereltük az egyik tanteremben és használjuk. Most véglegesen elkaptuk, ennek is nagyon örülünk, hiszen a könyvek mellett így nyitunk az interaktív világ felé is – fogalmazott Tandari Ferenc.
Az eseményen részt vettek az alapítvány képviselői, valamint Juhász Attila, az alapítvány igazgatója is.

Nyitókép: Tandari Ferenc átvette a Bolyai Farkas Alapítvány ajándékcsomagját