2023. június 8., csütörtök

Közélet/Belföld

Igor Mirović ismerteti a költségvetés módosításának részleteit (Fotó: Tartományi kormány)

Nyolcmilliárd dinárral gazdagabb Vajdaság

Egy teljesen új beruházási ciklus kezdetét várja a tartományi költségvetés módosításától Igor Mirović vajdasági kormányfő, erről tegnap a kormány csarnokában megtartott sajtótájékoztatóján beszélt,...

Ma tárgyal Brnabić és Vučić

Ana Brnabić szerb miniszterelnök hétfőn arról számolt be, hogy a nap folyamán találkozik Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel, akivel a csütörtöki kormányüléssel kapcsolatban fog tárgyalni.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Ötödszörre is tüntetnek Belgrádban

Június 3-án Belgrádban – pontosan egy hónappal a Vladislav Ribnikar Általános Iskolában történt tömeggyilkosság után – tartják az ötödik Szerbia az erőszak ellen tiltakozását.

Zoran Lutovacot, a DP elnökét többek között érdekelte, igaz-e, hogy az ellenzéki politikusokat állandóan követik a biztonsági szolgálatok emberei (Fotó: RTS screenshot)

Médiaházak körüli tömeggyűrűk

Az Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület (REM) jelentéséről szóló vita folytatása előtt az államvezetőség tagjaihoz intéztek tegnap a köztársasági parlamentben kérdéseket a képviselők.

Radivoj Hadžić/Képviselőházi sajtószolgálat

Gyorsítani az integrációt

Vajdaságnak Szerbia európai integrációs útján betöltött szerepéről, a bővítési politika szlovén népszerűsítéséről tárgyalt csütörtökön Pásztor István, a tartományi parlament elnöke a szlovén...

Rendkívüli, de stabil a helyzet

Šabac területén 18 helyi közösségben rendeltek el rendkívüli helyzetet a heves esőzések, illetve a folyók magas vízállása miatt. Loznicában szintén elrendelték a rendkívüli helyzetet.

Aleksandar Vučić (Fotó: Beta)

Vučić visszafogottságra szólított fel

Mindenekelőtt az aktuális koszovói válságról nyilatkozott Aleksandar Vučić köztársasági elnök a CNN-nek szerda este. Emlékeztetett, hogy Belgrád a brüsszeli megállapodás minden kitételét...