2024. március 28., csütörtök
ROLAND GARROS

Novak és Alcaraz egy ágon

Novak Đoković és Carlos Alcaraz együtt a felső ágra került a Roland Garros tegnapi sorsolásán, vagyis a volt és jelenlegi világelső a salakos Grand slam-torna elődöntőjében találkozhatnak. A kiemelés szerinti eszményi negyeddöntő: Alcaraz–Cicipasz, Đoković–Rublyov, Ruud–Rune, Medvegyev–Sinner. Đoković a ranglistán 114. amerikai Aleksanadar Kovačevićtyal kezd, a második körben Fucsovics Márton következhet, ha a magyar veri a rajton a francia Hugo Greniert. Györe László az orosz Rublyovot kapta, Miomir Kecmanović a selejtezőből vár ellenfelet, Dušan Lajović a kínai Dzsanggal kezd, Filip Krajinović az amerikai Tiafoe-t kapta. Táblára kerülhetne a 19 éves Hamad Međedović is, aki a selejtező döntőjében a holland De Jonggal csatázott.

Novak Đoković és Carlos Alcaraz (Fotó: tennis.com)

Novak Đoković és Carlos Alcaraz (Fotó: tennis.com)

A nőknél a címvédő Swiatek felében a kazah Ribakina kapott helyet, míg Szabalenka és az amerikai Pegula meccse az elődöntő másik lehetséges párja. A magyarok közül Bondár Anna a román Beguval, Gálfi Dalma az orosz Gracsevával kezd, míg Udvardy Panna a selejtezőből vár ellenfelet. Lehetne az a szerb Olga Danilović, aki a belga veterán Wickmayert is verte, és ma a tábláért az orosz Andrejevával játszik.

Sorsoltak a B. J. King-kupában is. A rájátszásban, november 11-12-én, Belgium Magyarországot fogadja, Szerbia pedig Romániát látja vendégül. A világcsoport küzdelmeit november 7-e és 12-e között Sevillában rendezik meg, a címvédő Svájc pedig erős csoportba jutott a sokszoros bajnok cseh és az amerikai lányokkal.

PÁRIZS. – Roland Garros, selejtező, nők, 2. forduló: Danilović–Wickmayer 6:3, 6:2.
LYON. – ATP-torna, 2. forduló: Norrie–Goffin 6:3, 6:4, Auger-Aliassime–Llamas 7:5, 6:2, Baez–Cachin 3:6, 7:5, 6:2, Fils–M. Ymer 6:5 – leléptetés.
GENF. – ATP-torna, 2. forduló: Ruud–Wolf 6:3, 7:5, Fritz–Giron 4:6, 6:2, 6:3, Dimitrov–Carballes 6:1, 6:4, Jarry–Griekspoor k. n.
STRASBOURG. – WTA-torna, 2. forduló: Pavlyucsenkova–Linette 6:3, 6:2, Davis–Tomova 6:4, 3:6, 6:1, Szvitolina–Routliffe k., n., Gracseva–Janićijević 6:2, 6:1.
RABAT. – WTA-torna, 2. forduló: Stephens–Babos 6:3, 6:1, Riera–Sherif 7:5, 7:5, Stearns–Fernandez 6:3, 2:6, 6:2, Trevisan–Fett 7:5, 7:5, Putinceva–Jeanjean 6:2, 6:1.

Nyitókép: Novak Đoković és Carlos Alcaraz (Fotó: tennis.com)