2024. május 9., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ördögi négyessel a dobogóra

Biztosította helyét a Premier League első négyesében, vagyis a közvetlen BL-indulást érő zónájában a Manchester United, amely a csütörtök esti, Chelsea elleni pótlómeccsen aratott fölényes sikerrel a dobogóra is felért. A Vörös Ördögök már a 6. perctől vezettek az Old Traffordon, amikor Eriksen bal oldali szabadrúgását Casemiro fejelte be, az Antony ápolása miatti 6. perces félidő hosszabbítás végén pedig a Sanchótól önzetlen utolsó passzt kapó Martial duplázta meg a vezetést (45+6.). A Kékek reménye a 73. percben foszlott szét, ekkor Bruno Fernandes értékesítette a tizenegyest, amit Fofana rajta elkövetett szabálytalansága miatt kapott a United, nem sokkal később pedig már megalázó lett a különbség, egy hatalmas védelmi hibánál Fernandes lopott labdát, majd Rashford elé készített, aki közvetlen közelről nem hibázott (78.). A végjátékban azért megmentette a becsületét a Chelsea, egy félkontra befejelésekor João Félix lőtt a bal alsóba (89.).

Martial az első félidő ráadásában szerezte meg a United második gólját (Fotó: Beta/AP)

Martial az első félidő ráadásában szerezte meg a United második gólját (Fotó: Beta/AP)

Spanyolországban a 7., utolsó európai hely elcsípéséért zajlik nagy versenyfutás. Csütörtök este az Osasuna tett nagy lépést efelé, miután Budimir és Torro találatával legyőzte a közvetlen rivális Athletic Bilbaót. Két körrel a pontvadászat vége előtt az Osasuna birtokolja az értékes helyet 50 ponttal, ugyanennyit számlálnak a bilbaóiak, de a Girona és a Sevilla (49-49), illetve a legutóbb Valenciát verő Mallorca (47) és a Rayo (46) is kapaszkodhat még némi halvány reménybe. Az említett Valencia-vereség egyébként azt jelenti, hogy a Denevérek még mindig nem nyugodhatnak meg teljesen, ami a bennmaradást illeti.

Angol bajnokság, pótlás a 32. fordulóból: Manchester United–Chelsea 4:1. Az élcsoport (37. forduló után): Manchester City 89, Arsenal 81, Mancheste United 72, Newcastle 70 pont stb. Spanyol bajnokság, 36. forduló: Mallorca–Valencia 1:0, Osasuna–Athletic Bilbao 2:0. Az élcsoport: Barcelona 85, Real Madrid 74, Atlético Madrid 73 pont stb.

Nyitókép: Martial az első félidő ráadásában szerezte meg a United második gólját (Fotó: Beta/AP)