2024. április 19., péntek

Jól halad az MNT egyetemi felvételi-felkészítő programja

Jól halad a Magyar Nemzeti Tanács egyetemi felvételi-felkészítő programja, a héten megjelenik a Vajdasági Jogászösztöndíj Program pályázati felhívása, hamarosan pedig meghirdetik a szerb nyelvi felzárkóztató képzést is – emelte ki Varjú Potrebić Tatjana.

Az MNT Végrehajtó Bizottságának oktatással megbízott tagja a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a felkészítő program kapcsán elmondta, hogy idén 14 tantárgyból összesen 114 tanuló jelentkezett, és eddig online hat alkalommal valósult meg a felkészítő, valamint egyszer tartottak tantermi oktatást. Kiemelte: a felvételi vizsgák előtt az utolsó összegző, rendszerező foglalkozást június 24-én tartják meg.

Fotó: Pannon RTV

Fotó: Pannon RTV

Ezen a héten kiírják a jogászösztöndíjat is, húszan részesülhetnek majd támogatásban. A harmadikos középiskolások pedig hamarosan jelentkezhetnek a szerb nyelvi felzárkóztató képzésre, melyet a tervek szerint hét helyszínen valósítanak meg július 3-a és 14-e között. Ezt követően, július 17-e és 21-e között költöznek majd a tanulók az Európa Kollégiumba, hogy intenzív nyelvtanulásba kezdjenek.

Az említett támogatási program szeptemberben folytatódik, azokkal a most negyedikes diákokkal, akik sikeresen felvételiznek majd valamelyik újvidéki egyetemre. Az MNT Végrehajtó Bizottságának oktatással megbízott tagja továbbá kiemelte, hogy júliusban meghirdetik a felsőoktatási és demonstrátori ösztöndíjpályázatot, és az Európa kollégiumi jelentkezésre vonatkozó pályázatot is – hangzott el a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.