2024. április 18., csütörtök

Ingyenes repülés Nagykikinda felett

Csütörtökön kezdődik az első hőlégballon-fesztivál

Nagykikindán csütörtökön, május 18-án tervezik megtartani az első hőlégballon-fesztivált. Két promóciós hőlégballont hoznak a város főterére, majd május 19-én, pénteken, és 20-án, szombaton repülni is lehet a város felett.

A városnézők a Tó partjáról (Staro jezero) emelkednek majd a levegőbe, itt tizenegy hőlégballon várja majd az érdeklődőket a kora délelőtti és a késő délutáni órákban. A hőlégballonok Magyarországról, Romániából, Szlovéniából és Szerbiából érkeznek majd. A szervező, a Nagyikindai Idegenforgalmi Szervezet tájékoztatása szerint, a városnéző sétarepüléseket egyórásra tervezik, de hogy pontosan hol érnek majd véget, illetve, hogy egy-egy hőlégballon kosarába hányan férnek be, azt a pilóták az adott időjárási körülmények és a kosarak méretének függvényében döntik majd el.

A nagykikindai önkormányzat területén élők számára ingyenes lesz a repülés. Az érdeklődők a 0230/426-300-as és a 064/857-40-44-es telefonszámokon jelentkezhetnek nevük és telefonszámuk megadásával, a szervezők pedig a későbbiek folyamán értesítik az érdeklődőket a konkrét időponttal kapcsolatban.

Nyitókép: Pixabay