2024. április 20., szombat

Hat éve halott férfit találtak meg a lakásában Angliában

Hetvenéves korában, 2017 tavaszán halhatott meg az angliai Bolton at Home lakásszövetkezettől bérelt otthonában a hetvenéves Robert Alton – írja a Híradó.hu. A rendőrség idegenkezűséget nem állapított meg, de a halál pontos okát nem tudták minden kétséget kizáróan megállapítani.

A férfi halála azért nem tűnt fel az ingatlanhasznosító cégnek, mert egy automatikusan működő díjfizetési rendszeren keresztül rendszeresen levonásra került a lakbér. Hogy a holttest bomlásával együtt járó szagok, illetve Robert Alton „eltűnése" másnak – ismerősnek, rokonnak, családtagnak – hogyan nem szúrt szemet, az nem derül ki a hírből.

A cég vezérigazgatója közleményt adott ki az esetről, ebben azt írta: „sokakat felzaklatott, hogy a Robert Alton holttestét ilyen hosszú ideig nem találták meg". A működésükön változtató intézkedésekkel igyekeznek csökkenteni „annak kockázatát, hogy ilyen szomorú eset még egyszer előforduljon."

A közleményből kiderül: többször megpróbálták már elérni az elhunytat, de hiába. A holttestére most annak apropóján találtak rá, hogy a lakás gázkészülékeinek ellenőrzése miatt keresték. Miután bejutott a lakásba, a helyszínen bontatlan levelek tömkelegét, 2017-ben lejárt élelmiszereket, egy olvasószemüveget, valamint egy tévéújságot is találtak, amely a 2017. május 4-i programok ismertetésénél volt nyitva.

Nyitókép: MEN