2024. április 25., csütörtök
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

A Juve az utolsó pillanatban mentett

Mindkét olasz gárda elégedett lehet az Európa-liga elődöntőjében mutatott eredményével, bár eltérő okok miatt. Míg a Roma Bove találatával (63.) minimális arányban legyűrte a Leverkusent, a Juventus a torna specialistája, a Sevilla ellen hamar hátrányba került en-Nesziri higgadt befejezésével (26.), és a hajrá utolsó pillanatáig úgy tűnt, hogy ki is kap az andalúz alakulattól. Már a hatperces bírói hosszabbítás után ketyegett az óra, amikor végül megkönnyebbülhetett az Öreg Hölgy drukkergárdája, ekkor egy beadás után Pogba továbbította a labdát a kapu elé, ahol Gatti fejelte a labdát a hálóba (90+7.), így a csütörtöki visszavágón gyakorlatilag „nulláról” veselkednek újra egymásnak a felek.

A Juventus hajszálra volt attól, hogy Sevillában hátrányból folytassa a párharcot (Fotó: Beta/AP)

A Juventus hajszálra volt attól, hogy Sevillában hátrányból folytassa a párharcot (Fotó: Beta/AP)

A Konferencia Ligában már bosszankodhatnak az olaszok, hiszen a jóval esélyesebbnek vélt Fiorentina félidei vezetés (Cabral, 25.) után maradt alul a Basellel szemben (Diouf 71., Amdouni 90+3.). A torna fő favoritjának tartott West Ham hasonlóan győzött, az Alkmaar előnnyel vonult nagyszünetre (Reijnders, 41.), ám Benrahma tizenegyese (67.) és Antonio találata (76.) elég volt a Kalapácsosoknak ahhoz, hogy védeni való részeredménnyel lépjenek fel Hollandiában.

EL, elődöntő, 1. mérkőzések: Roma–Leverkusen 1:0, Juventus–Sevilla 1:1. KL, elődöntő, 1. mérkőzések: Fiorentina–Basel 1:2, West Ham–AZ Alkmaar 2:1.

Budapesten játszanak a fehéroroszok

Budapesten játssza soron következő két, júniusi Európa-bajnoki selejtezőjét a fehérorosz válogatott. A fehérorosz szövetség honlapján olvasható hír szerint megállapodás született a Magyar Labdarúgó-szövetséggel arról, hogy az együttes az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fogadhatja majd június 16-án Izraelt, három nappal később pedig Koszovót. Az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapján szintén Budapest szerepel a két találkozó helyszíneként.

Az UEFA jelenleg is érvényben lévő döntése szerint a fehérorosz válogatott a hazai mérkőzéseit semleges helyszínen, zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani. A fehéroroszok a selejtezősorozat I csoportjának utolsó helyén állnak két vereséggel. A csoportban még Svájc, Románia és Andorra szerepel.

Nyitókép: A Juventus hajszálra volt attól, hogy Sevillában hátrányból folytassa a párharcot (Fotó: Beta/AP)