2024. április 19., péntek

Györe döntőt veszített Cagliariban

Györe László tegnap döntőt veszített Cagliariban a challengeren a francia Ugo Humbert ellen. Előző napon Györe előbb játszmahátrányban volt a fiatal amerikai Ben Shelton ellen, aki azután a döntő játszmában 3:1-re is vezetett, végül a zentai játékos kerekedett felül. Tegnap Györe ugyanígy kapott ki, hiszen a harmadik játszmában 3:1-re vezetett, azután viszont már csak egy játékot tudott nyerni. Ugyanakkor Prágában Filip Krajinović nem járt sikerrel, elveszítette az elődöntőt a svájci Dominic Strickerrel szemben.

Györe László

Györe kedvező helyzetből bukta el a finálét (Fotó: Spazio Tennis/Panunzio)

Rafael Nadal a szerdán kezdődő római ATP-tornát is lemondta, mert még mindig nem heverte ki a sérülést, és nem érzi magát felkészültnek egy erős 1000-es torna megerőltetéseihez. Nadal tehát a Roland Garroson, ha egyáltalán ott lesz, 130 napos játékszünet után lép pályára.

Madridban valóságos csoda történt, hisz a német Daniel Altmaier páratlan sikerét 33 éves honfitársa, Jan-Lennard Struff felülmúlta. Struff a döntőig menetelve visszavágott az orosz Aszlan Karacevnek a selejtező döntőjében elszenvedett vereségért, és az este pályafutása második döntőjét vívhatta. A német ezzel történelmet írt, hisz ő lett az első szerencsés vesztes az 1000-es mestertornák döntőiben. A felső ágon, a papírformának megfelelően, Carlos Alcaraz lett döntős, és az este a 10. ATP-serlegért játszott.

A női tornán a ranglistán második Arina Szabalenka az ismert erőteljes stílusában verte meg a világelső lengyel Iga Świąteket, és visszavágott a két hete Stuttgartban elszenvedett vereségért. A fehérorosz idei harmadik, összesen 13. WTA-trófeáját vehette át, az egymás közötti mérleget pedig 6:3-ra szépítette.

A római női tornán ma kezdődik a kétkörös selejtező, amelynek első fordulójában Bondár Anna a francia Amandine Hesse-szel, Gálfi Dalma a kanadai Eugenie Bouchard-ral, Olga Danilović pedig a horvát Ana Konjuhhal találkozik.

MADRID. – 1000-es ATP-torna, elődöntő: Alcaraz–Ćorić 6:4, 6:3, Struff–Karacev 4:6, 6:3, 6:4. Nők, döntő: Szabalenka–Świątek 6:3, 3:6, 6:3.
CAGLIARI. – Challenger, negyeddöntő: Györe–Kokkinakis 3:6, 6:1, 6:1. Elődöntő: Györe–Shelton 3:6, 6:3, 6:4. Döntő: Humbert–Györe 4:6, 7:5, 6:4.
PRÁGA. – Challenger, elődöntő: Stricker–Krajinović 7:5, 5:7, 6:3.
LARNACA. – Női ITF-torna, negyeddöntő: Ambrosio–Szabanin 5:7, 6:0, 6:3. Elődöntő: Babos–Ambrosio 7:6, 2:6, 6:1. Döntő: Babos–Serban 6:4, 5:7, 7:6.

Nyitókép: Györe kedvező helyzetből bukta el a finálét (Fotó: Spazio Tennis/Panunzio)