2024. április 24., szerda

Krajinović az elődöntőben

Mivel Cagliariban meglehetősen elhúzódott a műsor, a francia Ugo Humbert és a japán Taro Daniel ugyanis több mint négy órán át csatáztak, Györe László már estefelé lépett pályára az ausztrál Thanasi Kokkinakis ellen. Ha nyert, a zentai teniszező ma az elődöntőben a Shelton–Zeppieri mérkőzés továbbjutójával találkozik.

Filip Krajinović jó játékkal, hat breaklabdát is sikeresen mentve verte meg a német Dominik Köpfert, és a prágai challenger elődöntőjében ma vagy a svájci Dominic Strickerrel, vagy pedig a cseh Dalibor Švrčinával találkozik.

Krajinović jó játékkal jutott tovább

Krajinović jó játékkal jutott tovább

A meglepetések sorozata után a madridi 1000-es torna elődöntőjébe a címvédő és tegnap a 20. születésnapját megünnepelt spanyol Carlos Alcarazon kívül három olyan teniszező jutott be, aki pályafutása során e rangban nem számított sikeresnek. A horvát Borna Ćorić a múlt este éppen Alcarazszal játszott, a papírforma pedig ellene szólt. A másik meccsen a görög Sztefanosz Cicipaszt megverő, egykor 29. helyezett német Jan-Lennard Struff, aki a tornát a 65. helyen kezdte, azzal az orosz Aszlan Karacevvel találkozott, aki volt 14. is, de a legutóbbi ranglistán a 121. pozíciót foglalta el. Bármelyikük nyer, a madridi torna 22 éves történetének legalacsonyabban rangsorolt döntőse lesz.

A női mezőnyben a lehető legparádésabb döntőt rendezik meg a világelső lengyel Iga Świątek és a ranglistán második helyezett, tegnaptól 25 éves fehérorosz Arina Szabalenka között. Ez lesz a kilencedik meccsük, a lengyel 6:2-re vezet, Szabalenka pedig mindkét győzelmet kemény borításon, az évzáró mestertornán jegyezte. Idén egyszer, Stuttgartban a döntőben találkoztak, és Świątek győzött. Świątek a 14., Szabalenka a 13. WTA-trófeáért lép pályára.

MADRID. – 1000-es ATP-torna, férfiak, negyeddöntő: Karacev–Dzsang 7:6, 6:4, Struff–Cicipasz 7:6, 5:7, 6:3. Nők, elődöntő: Szabalenka–Szakari 6:4, 6:1, Świątek–Kudermetova 6:1, 6:1.
CAGLIARI. – Challenger, 2. forduló: Shelton–Marozsán 6:4, 7:6.
PRÁGA. – Challenger, negyeddöntő: Krajinovic–Köpfer 6:1, 6:2.
LARNACA. – Női ITF-torna, 2. forduló: Babos–Laki 6:3, 6:2. Negyeddöntő: Babos–Lene 6:4, 7:5.
TBILISZI. – Női ITF-torna, elődöntő: Gyacsenko–Radanovic 7:5, 7:5.