2024. április 18., csütörtök
NBA

A Harcosok legyőzték a Királyt

Miután a Boston a Philadelphia demonstratív legyőzésével kiegyenlítette a keleti elődöntős sorozatát, megtette ugyanezt nyugaton az NBA-ben címvédő Golden State is, amely az első oaklandi találkozó veresége után másodszor már tetemes különbséggel múlta felül a némileg takaréklángon égő Lakerst. A Los Angeles-iek másfél negyeden át tartották a lépést a házigazdával, a meccs korai szakaszában még többkosárnyi előnnyel is vezettek, de a Warriors a 41:23-as második periódussal kényelmes előnyre tett szert már a nagyszünetig (67:56), a 43:24-es harmadik negyeddel pedig rövidre zárta a találkozó kérdéseit. Ezúttal a pompásan, 8/11-gyel triplázó Klay Thompson volt a Harcosok vezére 30 ponttal, Steph Curry 20-at szórt, a túloldalon LeBron James (23) és Anthony Davis (11) is többet pihent a szokásosnál, utóbbi játéka csak árnyéka volt a diadalmas első partin látottaknak.

Klay Thompson ezúttal is úgy szórta a hárompontosokat, mint egy gép (Fotó: Beta/AP)

Klay Thompson ezúttal is úgy szórta a hárompontosokat, mint egy gép (Fotó: Beta/AP)

Időközben bejelentették, hogy a Milwaukee megvált az edzőjétől, Mike Budenholzertől. Az 53 éves tréner 2018 óta vezette a Bucksot, 2021-ben bajnoki címet nyert velük, de az elmúlt két idényben a jó alapszakasz-teljesítmények után a playoffból korán búcsúzott a gárda. Különösen fájdalmas volt az idei első körös kiesés, amikor a keleti főcsoport és a teljes liga alapszakaszának győzteseként a trófea egyik nagy favoritjai voltak a wisconsiniak, de a 8. helyen rájátszásba jutó Miami 4:1-gyel búcsúztatta őket. Ilyenre legutóbb 2012-ben, a liga történetében pedig korábban csupán négyszer volt példa.

Az Euroligában a belgrádi tragikus lövöldözésre emlékeztek a Partizan és a Real Madrid játékosai az újabb negyeddöntős meccs előtt. A szívszorító pillanatokat követően szoros küzdelem következett, amelynek végén a spanyol sztáralakulat maradt precízebb, így a széria szerdai ötödik, spanyol fővárosban rendezendő mérkőzése dönt majd a négyes döntő résztvevőjéről.

NBA, playoff, főcsoport-elődöntő, nyugat: Golden State–LA Lakers 127:100 (a sorozatban 1:1). Euroliga, negyeddöntő: Makkabi–Monaco 104:69 (2:2), Partizan–Real Madrid 78:85 (2:2).

Nyitókép: Klay Thompson ezúttal is úgy szórta a hárompontosokat, mint egy gép (Fotó: Beta/AP)