2024. május 19., vasárnap

Ašanin: Javult a vérontásokban sérültek állapota

Még mindig válságos az állapota a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában szerdán történt lövöldözésben megsérült két diáknak. A Sürgősségi Központban ápolt két fiú és egy tanár jól van, a Tiršova utcai kórházban kezelt két fiút pedig hazaengedték. A tanárnőre még egy műtét vár hétfőn. Milika Ašanin, a Szerbiai Klinikai Központ igazgatója a Szerbiai RTV-nek elmondta, a legsúlyosabban sérült diák állapotában mutatkozott kis előrelépés, de továbbra is kritikus az állapota.

A Mladenovac környéki lövöldözés valamennyi sérültjét megműtöttek és a megfelelő ellátásban részesültek. A Dragiša Mišović klinikán megműtöttek két súlyosan sérült fiatalembert. A mladenovaci lövöldözés sebesültjei közül kilenc személyt kezelnek a Sürgősségi Központban, írja a Szerbiai RTV.

A Mladenovac mellett történt lövöldözés után nyolc beteget szállítottak a Szerbiai Klinikai Központba, később egy szendrői Közkórházból érkező beteget is elhelyeztek az intézményben. A Dragiša Mišović klinikára két beteget szállítottak. Egy beteget még mindig az említett intézményben kezelnek, a műtét után stabil az állapota. A második beteget ortopédiai sérülései miatt átszállították az intézményből a zimonyi klinikai központba, ahol megműtötték, jelenleg pedig az intenzív osztályon van.

Milika Ašanin, a klinikai központ igazgatója (Fotó: Beta)

Milika Ašanin, a klinikai központ igazgatója (Fotó: Beta)

Milika Ašanin, a Szerbiai Klinikai Központ igazgatója hangsúlyozta, hogy az elmúlt események megmutatták, mennyire sikeres lehet az egészségügyi rendszerünk. Mint mondta, megmutatkozott, mennyire képzett személyzettel, kivételes feltételekkel, felszerelésekkel rendelkezik az ország.