2024. április 26., péntek

Segítsünk a nagykikindai Kristóf családon!

edden a nagykikindai Vidám Fiúknak köszönhetően jótékonysági estet szerveztek az Egység Művelődési Egyesületben

Mint arról már korábban beszámoltunk, a nagykikindai Kristóf család otthona április 17-én, az ortodox húsvét hajnalán a lángok martalékává vált. A tűz a melléképületek egyikében keletkezett, majd onnan a lángok átterjedtek a tetőre, megsemmisítve az épület jelentős részét. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár tetemes, a rendőrség 2,5 millió dinárra becsülte. 160 négyzetméternyi tetőszerkezet égett le. Az épület szinte lakhatatlanná vált.

Akkor Tóth Ramóna, az Egység Művelődési Egyesület elnöke elmondta, hogy a történtek teljesen megrázták az egyesület tagjait, a Kristóf házaspár lánya ugyanis egyesületük titkára, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsenek a károsult családon.

A nagykikindai Vidám Fiúk zenekar összefogott és egy jótékonysági koncertet ajánlott fel az Egység színpadán, hogy így segítsenek a családon. Király Róbert, a zenekar prímása napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy mivel mindannyian ismerik a családot, segíteni szerettek volna.

– Mi a muzsikáláshoz és az énekléshez értünk, így tudunk legjobban segíteni, ezért döntöttünk a jótékonysági est mellett – hangsúlyozta Király Róbert.

Az Egység Művelődési Egyesület szervezésében további jótékonysági akciók várhatóak. Tóth Ramóna, az egyesület elnöke elmondta, hogy a következő megmozdulásukat június 9-ére tervezik.

– A városban működő civil szervezetek és egyesületek, a község magyarlakta települései, valamint a Mi Örömünk óvoda is jelezte, hogy valamilyen módon segíteni szeretnének, úgyhogy a jövő hónapban ismét szervezünk egy jótékonysági koncertet – mondta Tóth Ramóna.

A kedd esti, színpadon megtartott jótékonysági koncertnek a belépti díja önkéntes adomány volt. Az est az egyesület klubtermében folytatódott, ahol az italfogyasztásból befolyt összeget is a károsult család megsegítésére ajánlották fel. Az egyesület szerdai tájékoztatása szerint 42 600 dinárt gyűlt össze, amit már be is fizettek a család folyószámlájára.

A Kristóf családnak továbbra is minden jóakaratú ember segítségére szüksége van. Aki segíteni szeretne rajtuk, az a következő számlaszámon teheti meg: 205900101845047955 – Komercijalna banka, Vojvode Putnika 152, Kristóf Ibolya.