2024. május 8., szerda

Tanuló tanítók, tanárok és óvodapedagógusok

Magyarkanizsán többnapos szakmai képzést tartanak a pedagógusoknak

A magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban szerdától négynapos szakmai képzést tartanak a pedagógusoknak. A képzéssorozatba óvodapedagógusok és tanítók, tanárok kapcsolódtak be, hogy szakmai kompetenciájukat, versenyképességüket még magasabb szintre emeljék, és követendő példát mutassanak a diákoknak a folyamatos tanulással. Jerasz Anikó megbízott igazgató örömének adott hangot a tömeges részvétel és a kiváló előadók jelenléte miatt a magyarkanizsai központban. Elmondta, hogy a négy nap alatt több délvidéki településről is érkeznek a pedagógusok, és több témát is körbejárnak a továbbképzésen, ami nagyon hasznos lesz számukra.

– Nagyon aktív hét közepén vagyunk, hiszen öt akkreditált, nyolc pontot érő továbbképzést terveztünk be és tartunk meg a központban Magyarkanizsán. Szerdán két továbbképzés zajlik párhuzamosan, az egyik a tanulók értékese a legegyszerűbb és legmegfelelőbb módon, míg a másik a Maria Montessori alapelveinek és módszereinek alkalmazása az oktató-nevelői munkában – mondta el Jerasz Anikó. – Az értékelési továbbképzés az intézmények vezetőinek, a pedagógiai, pszichológiai szolgálatban dolgozóknak, illetve az általános és középiskolákban dolgozó pedagógusoknak szól, és ezen a napon Magyarkanizsa közoktatási intézményeiből vannak jelen a pedagógusok. A Montessori-képzésre Adáról és Óbecséről is érkeztek résztvevők az alapfokú zeneiskolákból. Csütörtökön a magyarkanizsai és a törökkanizsai alapfokú zeneiskola pedagógusait várjuk, illetve pénteken Szabadkáról, Topolyáról és Apatinból érkeznek majd a pedagógusok. Szombaton a gamifikáció, azaz a játék fejlesztő szerepe kerül majd előtérbe, erre Magyarkanizsa községből érkeznek majd az oktatók – tudtuk meg a megbízott igazgatótól.

A képzéseket úgy szervezték meg, hogy előtte igényfelmérést végeztek a község oktatási intézményeiben, és azokat a témaköröket helyezték előtérbe, melyek iránt a legnagyobb érdeklődés mutatkozott.

Nyitókép: Puskás Károly felvétele