2024. április 23., kedd

Illegális parkolófoglalás

Eltávolítják a közterületen felállított parkolásgátlókat

A városi felügyelőség szabaddá fogja tenni azokat az egyetemi városban lévő közparkolóhelyeket, amelyeket jogtalanul kisajátítottak. A Vladimir Perić utca egy részén található közparkolóhelyen több akadályt is elhelyeztek, ezáltal ellehetetlenítve a parkolást. Az elfoglalt parkolóhelyekkel kapcsolatosan a 021.rs hírportál számára az egyik olvasó elmondta, hogy a helyzet már hosszabb ideje fennáll.

– A portások és az egyetem alkalmazottai a közparkolóhelyen betonkockákat, különféle szalagokat, A4-es formátumú papírlapokra írt feliratokat és sok más egyebet is kitesznek nap mint nap. A portás távozásra szólítja fel azokat, akik a szóban forgó parkolóhelyen leparkolnak – áll az olvasói levélben. Hozzátette, hogy több mint harmincan fognak panaszt tenni a felügyelőségnél közterület és parkolók eltulajdonítása címén.

– Megemlítjük azt is, hogy egyetlen sorompóval, vagy betonkockával elbarikádozott parkolóhelyen sincs kihelyezve a Parking servis vállalatának táblája, amely jelezné, hogy a parkoló jogosan le van foglalva. Mindez arra enged következtetni, hogy a városi költségvetést megkárosítják – áll a levélben.
Az említett hírportálnak nyilatkozva a Városi Közlekedési Felügyelőség illetékesei elmondták, hogy az illegálisan felállított akadályokat el fogják távolítani.

– A közterületen felállított akadályokat eltávolítjuk, mivel erre nincs kiadott határozat. A sorompó nagy valószínűséggel közterületen található, ami a város tulajdona, viszont szükséges lesz elvégezni a telek megjelölését ahhoz, hogy megállapítsák a mezsgye vonalát. Erre vonatkozóan megkezdjük az adatok összegyűjtését is. Amennyiben bebizonyosodik, hogy az akadályt az illetékes szervezet engedélye nélkül helyezték ki, elindítjuk az eljárást annak eltávolítására – áll a felügyelőség közleményében.

Hozzátették, hogy a környező telkek egy részén meg vannak jelölve a parkolóhelyek, ezek parkolásgátlókkal vannak ellátva, de ezek nem tartoznak a város hatáskörébe, azaz tulajdonába, ezek esetében a tartományi hatóságoknak kellene reagálniuk.

Nyitókép: Az egyetemi város másik felén, a Bölcsészettudományi Kar előtti parkban jogos a sorompó. Csak az egyetem alkalmazottjai parkolhatnak itt, miután kivágták a nyárfákat, és parkolóhelyeket jelö