2024. április 27., szombat

Minden gyermek szeret alkotni

Húsvéti foglalkozások az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben

A keresztény ünnepek előtt minden évben kézműves foglalkozásokat tartanak az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. Így történt ez az idén is húsvét előtt, szerdán, csütörtökön és pénteken délután Ricz Kasziba Beáta, az egyesület munkatársa várta az érdeklődőket a műhelymunkákon.

– Minden gyermek szeret alkotni. Valahol mélyen a felnőttek is, ám a munka és a napi háztartási teendők mellett nincs rá idejük. A kicsik viszont előszeretettel fejezik ki érzéseiket rajzokkal, mutatják meg kézügyességüket egy maguk fűzte nyaklánccal, vagy készítenek saját kezűleg ajándékokat szüleiknek karácsonyra, húsvétra. A kézműves foglalkozások segítenek fejleszteni a kicsik kézügyességét, kreativitását, motorikus képességeit és lefoglalják őket. Sokan szülővel érkeztek, főleg a kisebbek, akik tudtak segíteni is, így egy szép közös program lett számukra – mondta Beáta, aki hozzátette, hogy az idén szűknek bizonyult a terem, hiszen naponta csaknem ötven gyermek vett részt a műhelymunkákon.

Kancsár Izabella felvétele

Kancsár Izabella felvétele

A foglalkozásokon tyúkanyós húsvéti koszorú, quilling technikával tojásdísz és húsvéti kosár készült, amit a gyermekek haza is vihettek. A szomszédos Petőfi Sándor Általános Iskola harmadikosai is egyik rajzórán a kultúrkörben alkottak. Ők fonal tyúkanyót és quillinges tojást készítettek.

Nyitókép: Kancsár Izabella felvétele