2024. április 20., szombat

Teremfoci-bajnokság Zentán

Sportra buzdít a Coca-Cola-kupa

Szerda délelőtt a Zentai Sportcsarnokban általános iskolások mérhették össze labdarúgótudásukat. A Szerbiában már tíz éve zajló Coca-Cola-kupát első alkalommal szervezték meg a Tisza menti kisvárosban. Több mint 180 gyerek nevezett be, fiú- és lánycsapatok egyaránt, a város és a környező települések iskoláiból. A rendezvényt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere nyitotta meg, jó versenyzést és kimagasló eredményeket kívánt a részt vevő gyerekeknek, továbbá köszönetet mondott a szervezőknek és a diákokat kísérő tanároknak is.

– Számunkra örömteli, hogy ennek a tíz éve zajló kupának végre Zenta is otthont adhat. Bízunk benne, hogy a jövőben akár minden évben sikerül majd városunkban megszervezni, hiszen a jelentkezők létszáma is azt bizonyítja, hogy a fiatalok körében a sportnak igenis nagy vonzereje van. Ezt kell nekünk a jövőben szem előtt tartani, és továbbfejleszteni az ilyen rendezvényekkel – fogalmazott a polgármester.

Slobodan Popović, a Dunav biztosító Ifjúsági Sportjátékok programjának sportigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, és elmondta, küldetésüknek érzik, hogy országszerte minél több fiatalt buzdítsanak a sportolásra és a sport nyújtotta szórakozásra. A nemzetközi döntőt Splitben rendezik, ahová a három ország, Szerbia, Horvátország és Bosznia-Hercegovina döntős csapatai juthatnak tovább.

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele