2023. május 30., kedd

Vajdaság/Zenta

Gergely Árpád felvétele

Zentánál is elhaladt a Viktor Hugo hajó

Kedden délután a zentai Tisza-parton sétálók nem mindennapi látványban gyönyörködhettek, ugyanis a Tiszán akkor csordogált le a Croisi Europe francia hajótársaság Victor Hugo nevű szállodahajója.

(Gergely Árpád felvétele)

Ajándék a Thurzó Lajos Általános Iskolának

Hétfő délelőtt Zentán a Tiszapart – Alvég helyi közösségben a Bolyai Farkas Alapítvány egy könyvcsomagot és egy interaktív táblát adott át a Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatójának, Tandari...

A terem kialakítása teljes mértékben családbarát, hiszen a gyermekeket különféle játékok, a legkisebbeket pedig babahinta is várja (Gergely Árpád felvétele)

Álom született

Ünnepelt a Zentai baba-mama klub szombat este, ugyanis hosszú idő után, és megannyi munkával a hátuk mögött, végre megnyitották az új klubhelyiségüket.

Összesen 125 mesemondó vett részt a szombati versenyen (Fotó: Gergely Árpád felvétele)

A népmese összetartó ereje a Vajdaságban

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg Zentán a Kálmány Lajos Népmesemondó versenyt. Idén nem csak Kálmány Lajos néprajzkutatóra emlékeztek, hanem Borbély Mihály beodrai mesemondó hetvenedik...

Kállai Göblös Nikoletta felvétele

A közösség élteti tovább az emlékét

Szerény megemlékezés keretében adták át csütörtökön délben Stevan Sremac zentai születésű író édesanyjának, Katarina Sremacnak a felújított síremlékét a helyi pravoszláv temetőben.

A zentai kék medence felújítása 8,5 millió dinárba kerül

Felújítják a zentai kék medencét

A hét elején elkezdődtek a kék medence rekonstrukciós munkálatai. Első lépésben leengedték a medence vizét, a továbbiakban pedig kitakarítják, majd egy fóliaréteggel látják el.

A vajdasági csapat Budapesten

Kárpát-medencei helyesírási verseny

A XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesírási Verseny döntőjét május 20-án tartották meg Budapesten a Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának...