2024. március 29., péntek

A fő esélyesek magabiztosan lépnek

Indian Wells döntősei, Carlos Alcaraz és Danyiil Medvegyev, illetve Jelena Ribakina és Arina Szabalenka Miamiban is tartják magukat, a többi kiemelt létszáma viszont nagymértékben csökkent. A legutóbbi napon kiesett Félix Auger-Aliassime, Hubert Hurkacz és Frances Tiafoe, illetve Jelena Osztapenko is, míg hívatlan vendégből – pl. Halys, Eubanks, Van de Zandschulp, Trevisan, Cirstea – bőven maradt versenyben.

Sztefanosz Cicipasz sokat bajlódott a chilei Cristian Garinnal, s nem volt szerencséje a pazar rajtot vett kanadai Bianca Andreescunak, aki az orosz Jekatyerina Alekszandrova elleni meccs során az első vizsgálatok alapján súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett.

MIAMI. – 1000-es mestertorna, férfiak, 3. forduló: Cicipasz–Garin 6:3, 4:6, 6:4, Mannarino–Hurkacz 7:6, 7:6, F. Cerundolo–Auger-Aliassime 6:2, 7:5, Sonego–Tiafoe 6:3, 6:4, Hacsanov–Lehečka 6:2, 6:4, Eubanks–Barrere 6:3, 7:6, Halys–McDonald 7:6, 6:3. Nők, nyolcaddöntő: Szabalenka–Krejčíková 6:3, 6:2, Ribakina–Mertens 6:4, 6:3, Alekszandrova–Andreescu 7:6, 0:2 – feladás, Pegula–Linette 6:1, 7:5, Kvitová–Gracseva 7:5, 7:6, Trevisan–Osztapenko 6:3, 6:3, Cirstea–Vondroušová 7:6, 6:4, Potapova–Cs. Dzseng 6:4, 7:6.

Bianca Andreescu pénteken még ülve ünnepelt Maria Szakari ellen, tegnap viszont már nyilván eltörött a mécses (Fotó: Beta/AP)

Bianca Andreescu pénteken még ülve ünnepelt Maria Szakari ellen, tegnap viszont már nyilván eltörött a mécses (Fotó: Beta/AP)

Bizonytalan Nadal monte-carlói indulása

Egyelőre bizonytalan, hogy a monte-carlói salakpályás tenisztornán tér-e vissza csípősérüléséből Rafael Nadal. A spanyol az Australian Open óta nem játszott, de a hercegségbeli szervezők nemrég közölték, hogy az elsők között regisztrált az április 8-án rajtoló viadalra. „Nem tudom megerősíteni az indulásomat, mert fogalmam sincs, hogy mikor versenyzek megint. Fokozatosan növelem a terhelést, napról napra alakul a helyzet, és ha a megfelelő szinten tudok játszani, akkor ott leszek Monte-Carlóban” – mondta a 36 éves sztár.

Nyitókép: Bianca Andreescu pénteken még ülve ünnepelt Maria Szakari ellen, tegnap viszont már nyilván eltörött a mécses (Fotó: Beta/AP)