2024. április 26., péntek

Gion Nándor Novellapályázat 2023

A Gion Nándor Emlékház novellapályázatot hirdet, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagítása, új művek írásának serkentése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbéltetése. A díj eredetileg magyar nyelven írt pályamű szerzőjének ítélhető oda.

A jeligével ellátott, eddig meg nem jelentetett pályamunkák beérkezési határideje június 30. Arra kérjük a pályázókat, hogy a postai úton beküldött pályaművekhez zárt borítékban csatolják elérhetőségüket, az elektronikusan beküldött pályamunkák mellé pedig külön dokumentumban csatolják személyi adataikat és pontos elérhetőségüket (cím, telefon, e-mail). Az eredményeket a Gion Nándor Emlékház honlapján teszik közzé augusztus 1-jén. A bírálóbizottság augusztusban adja át a díjakat a Gion Nándor Emlékházban Szenttamáson.

Elfogadjuk a nyomtatott és az elektronikusan beküldött pályázati munkákat is.

Egy szerző több munkával is jelentkezhet, de ugyanazzal a jelszóval lássa el alkotásait.

Az első három helyezett oklevelet és pénzjutalmat kap. A három legjobb és a bírálóbizottság által kiadásra javasolt valamennyi alkotás megjelentetését az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet vállalja.

A pályázati munkákat a Gion Nándor Emlékház címére (vagy a lenti e-mail-címre) kell beküldeni: Gion Nándor Emlékház, Popovača venac u. 30., 21480 Srbobran (Szenttamás), Szerbia. E-mail: gionnandoremlekhaz@gmail.com