2024. április 18., csütörtök
EURÓPAI KUPÁK

Negyeddöntős a Fradi

A podgoricai Budućnost otthonában aratott négygólos sikert követően a Ferencváros hazai pályán is legyőzte a montenegróiakat a női Bajnok Ligája rájátszásában, így kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé. A vendégek mindent megtettek, hogy megszorongassák a Fradit, elsősorban Armelle Attingré védéseire alapozva tartották a lépést a vendéglátóval, de komoly fenyegetést így sem jelentettek a zöld-fehérekre. A legnagyobb különbség a legvégén alakult ki, így a magyar együttes a vártnál is magabiztosabban jutott tovább. Az FTC legutóbb a 2002-es elődöntőben tudott párharcot nyerni a BL egyenes kieséses szakaszában. A negyeddöntőben a zöld-fehérek ellenfele a francia Metz lesz, míg a Győr a dán Odensével találkozik majd.

A Fradi kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé (Fotó: MTI)

A Fradi kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé (Fotó: MTI)

Női BL, rájátszás, visszavágók: FTC–Budućnost 27:22 (továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel (55:46)), Odense–Storhamar 30:30 (tj: az Odense 60:52-es összesítéssel), Esbjerg–Brest 26:23 (tj: az Esbjerg 54:48-as összesítéssel), Rapid–Krim 30:24 (tj: a Rapid 54:53-as összesítéssel).

Kiesett a Siófok

A Siófok kettős vereséggel búcsúzott a női Európa-liga negyeddöntőjében, mivel a visszavágón is kikapott a dán Ikasttól.
Női Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók: Ikast–Siófok 31:21 (továbbjutott: az Ikast, kettős győzelemmel (61:41)), Thüringer–Sola 27:23 (tj: a Thüringer 62:58-as összesítéssel). A Borussia (D)–Nantes és a Nykøbing–Vâlcea találkozó lapzártánk után ért véget.

Nyitókép: A Fradi kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé (Fotó: MTI)